Plenković odbija da se testira, poželio brz oporavak Ivaniševiću

Radiosarajevo.ba
Plenković odbija da se testira, poželio brz oporavak Ivaniševiću
Print Screen / Plenković i Ivanišević

Premijer Andrej Plenković, koji odbija da ide u samoizolaciju iako je bio u kontaktu s pozitivnim teniserima na Adrija turu u Zadru, poželio je danas brz oporavak bivšem hrvatskom treniskom asu Goranu Ivaniševiću.

"Želim Goranu da se brzo oporavi, a što se tiče mene, sve skupa druženje s teniserima trajalo je dva-tri minuta i stvar je nakon konsultacije s epidemiolozima vrlo jasna", rekao je Plenković.

Dodao je da je razlika u onom što je, kako je rekao, ovdje bitno, prenose hrvatski mediji.

"Razumijemo da je kampanja, a da bi SDP i desnica krajnja rado da premijer ode u samoizolaciju. Činjenica je da su teniseri proveli dane zajedno i to je velika razlika od kurtoaznih pozdrava", naveo je premijer.

Upitan da li je od njega odgovorno da sjedi u kafiću sa 50 ljudi, s obzirom na to da se i Ivanišević testirao i bio je prvo negativan, a da je današnji test pokazao da je pozitivan, Plenković je ponovio da je u stalnom kontaktu s epidemiolozima.

"Ja se ne konsultujem s nadriliječnicima", rekao je, između ostalog.

Na insistiranje novinara da kaže šta ako ipak bude pozitivan, Plenković je rekao da ne vidi potrebu da odgovara na hipotetička pitanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije