Plenković komentirao nestanak Mateja, uslijedio oštar odgovor MUP-a Srbije

5
Radiosarajevo.ba
Plenković komentirao nestanak Mateja, uslijedio oštar odgovor MUP-a Srbije
Print Screen / Andrej Plenković i Aleksandar Vulin

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije reagiralo je na današnje izjave premijera Andreja Plenkovića vezane uz potragu Mateja Periša u Beogradu.

Podsjetimo, Plenković je danas kazao kako poznaje oca nestalog Splićanina, no kazao kako nedostaju neke informacije.

"Poznam oca, gospodina Periša, jako mi je žao. Bio sam u kontaktu od prvog trenutka kada se to dogodilo s ministrom vanjskih poslova, ministrom Božinovićem... Tu je i direktni kontakt između policija i ministarstva vanjskih poslova. Svaki dan se interesiram. Prema ovome što dobivam, imam dojam da sada nemamo cjelinu slike, nadamo se najboljem. Ja dok ne dobijem službene do kraja informacije, osim intresa za to i izražavanja žaljenja i podrške porodice, ja ovog trenutku ne mogu komentirati tuđe izjave", kazao je Plenković, piše Večernji.hr.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

I nastavio: "Nije bitno što je rekao Vulin. Meni je važno, kao premijeru, da se radi o hrvatskom državaljaninu koji je za blagdan otišao u Beograd koji je nestao, da saznamo potpunu infromaciju".

MUP Srbije oštro je odgovorio Plenkoviću, a njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

''Povodom izjave hrvatskog premijera, iz MUP-a poručuju da nije važno što je rekao Aleksandar Vulin, nego što je rekao ministar policije Srbije, sumirajući rezultate istrage o nestanku Mateja Periše je vrlo važno.

Svi policijski službenici Policijske uprave Beograda, kao i pripadnici riječne jedinice, ronioci Žandarmerije, UKP-a i svih ostalih poslova, ne tražeći godišnji odmor i radno vrijeme, daju sve od sebe da se problem nestanka riješi i da se sazna istina.

To bismo učinili za svakog čovjeka, a jedino nas ne zanima državljanstvo ili nacija čovjeka kojeg tražimo. Plenković nema poštovanja prema radu srpske policije i to nas, nažalost, ne čudi niti iznenađuje. Pozivamo gospodina Plenkovića da pokaže poštovanje prema porodici nestale osobe i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa rad pripadnika MUP-a'' - navodi se u saopćenju MUP-a Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije