Zagreb / Plenković: Hrvati iz BiH mogu doći u Hrvatsku i besplatno se cijepiti

16. 07. 2021. u 12:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1677

Omogućit ćemo svim hrvatskim državljanima, i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje, da se cijepe. Hrvati u Bosni i Hercegovini mogu doći i cijepiti se besplatno.

To je na današnjoj pressici Vlade Hrvatske rekao premoijer ove države Andrej Plenković.

"Mogu doći Hrvati iz svijeta i cijepiti se besplatno. Imamo toliko cjepiva da mogu doći i drugi, cijepit ćemo sve oni koji to žele, to će biti naš doprinos globalnom naporu za suzbijanje pandemije covida-19", rekao je Plenković, ali nije pojasnio "da li se na sve one koji žele cijepiti - odnosi i na druge nacionalnosti koji žive u BiH", ali iz Hrvatske je danas u BiH došlo - 140.000 doza vakcina AstraZeneca.

Plenković je podvukao kartu ECDC-a, na kojoj Dalmacija više nije u "zelenoj boji".

"Vidjeli ste ovu promjenu boja na karti ECDC-a, to je jasan signal. Imamo odlične odnose s našim susjednim zemljama i njihovim liderima. To su prijatelji, ali ako su signali na semaforu loši, onda Hrvatska imamo problem. Molim sve, najbolji način je cijepljenje, a drugo je visoki stupanj odgovornosti", rekao je Plenković.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)