Pjevao četničke pjesme: Uhapšen muzičar (63) u Kninu

8
Radiosarajevo.ba
Pjevao četničke pjesme: Uhapšen muzičar (63) u Kninu
Foto: Arhiv / Hrvatska policija / Ilustracija

Policijska stanica Knin dovršila je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom osumnjičenim za povredu ugleda Republike Hrvatske.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, kao pripadnik muzičke, izvodio pjesme koje su nastale tokom 1995.g. čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgnuli ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju", napisali su iz PU šibensko-kninske.

"Također, prilikom nastupanja i izvođenja pjesama je nosio određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, a što je javno objavljeno na društvenim mrežama čime je počinio i prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", dodali su.

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je krivična prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku dok će protiv njega biti podnesen i Optužni prijedlog, pišu 24sata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije