Pijani vozač izazvao sudar u Splitu: Žena i dijete teško povrijeđeni

1
Radiosarajevo.ba
Pijani vozač izazvao sudar u Splitu: Žena i dijete teško povrijeđeni
Foto: Dalmatinski portal / Hrvatska policija / Ilustracija

Vozač (47) koji je 1. jula u večernjim satima vozio pod uticajem alkohola u suprotnoj traci u Splitu i sudario se s vozilom u kojem su bili žena i četvoro djece, uhapšen je, saopštila je splitska policija.

Nesreća se dogodila oko 21:15 u Solinskoj ulici. Prema policijskom uviđaju, 47-godišnji vozač s 1,85 promila alkohola u organizmu prešao je u suprotnu traku i udario u prednju lijevu stranu vozila u kojem su se nalazili žena i četvoro djece, objavila je splitska policija.

Žena i jedno dijete su teško povrijeđeni i zadržani su u bolnici. Vozač takođe ima teške povrede, ali je nakon medicinske obrade pušten. Ostala troje djece su lakše povrijeđena.

Između potreba i mogućnosti: Da li postoji inkluzivni turizam u Bosni i Hercegovini?

Između potreba i mogućnosti: Da li postoji inkluzivni turizam u Bosni i Hercegovini?

Vozač ličnog vozila je uhapšen i zadržan u policiji do otriježnjenja, nakon čega će biti sprovedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. Prema informacijama policije, vozač je recidivist u saobraćajnim prekršajima, ranije je prijavljivan zbog vožnje u alkoholisanom stanju, prelaska kroz crveno svjetlo i prekoračenja brzine.

Šest osoba iz nesreće primljeno je u Klinički bolnički centar Split, među kojima su četvoro djece i dvije odrasle osobe. Dvoje djece s lakšim povredama pušteno je na kućnu njegu, dok je jedna djevojčica hospitalizovana s ozbiljnim povredama glave i drugih organa i nalazi se u životnoj opasnosti. Žena (43) koja je vozila ima prelome pršljenova i zadržana je na opservaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije