Peta noć protesta: "Uhapsite Vučića" u Beogradu, pokušaj blokade autoputa u Nišu

Agencije
Peta noć protesta: "Uhapsite Vučića" u Beogradu, pokušaj blokade autoputa u Nišu

Uprkos zabrani okupljana više od 10 ljudi, petu noć uzastopno u Srbiji su održani protesti protiv aktuelne vlasti i najavljenih epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa.

U centru Beograda demonstranti su se okupili u centru grada gdje ih je, ipak, bilo manje nego prethodnih večeri. Zaustavili su saobraćaj u oba smjera prema Bulevaru kralja Aleksandra i ka Trgu Nikole Pašića, kao i u delu Dečanske.

Prisutni su skandirali "Uhapsite Vučića za skrivanje broja mrtvih, za krivična djela koja je počinio" i "Ova nedjelja je ključna da vojska i policija uhapse Vučića".

Više stotina demonstranata u Nišu su krenuli ka auto-putu, ali ih je na Bulevaru 12. februar zaustavio kordon policije. Učesnici protesta su potom sjeli pred kordonom dok je nekoliko njih stavilo cvijeće i zastavu Srbije pred policajce. Čuli su se povici "Isti smo narod" i "Spustite štitove".

"Prethodnih dana gledali smo kako vaše kolege tuku ljude koji mirno sjede, guraju i šutiraju djecu sa bicikla. Mi znamo da sada nećete spustiti štitove. Nadamo se da ćete u jednom trenutku stati uz vaš narod. Svima nam je Vučić covid", rekao je demonstrant preko megafona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije