Incidenti u Beogradu: Topovski udari, suzavci, dimne bombe...

Radiosarajevo.ba
Incidenti u Beogradu: Topovski udari, suzavci, dimne bombe...
Foto: Blic.rs / Beograd

I večeras su nastavljeni neredi u Srbiji gdje se četvrtu noć zaredom održavaju protesti.

Ispred Skupštine Srbije bačena je dimna bomba, policija je uzvratila suzavcem.

Žandarmerija je potisnula demonstrante s platoa.

Podsjetimo, četvrti dan za redom održavaju se protesti u Beogradu, ali i u više gradova u Srbiji, uprkos zabrani okupljanja više od 10 ljudi na javnim mjestima.

Nezadovoljni političkom i epidemiološkom situacijom u zemlji, građani su izašli na ulice Beograda, Novog Sada, Valjeva, Niša, Leskovca, Pirota, Vranja. 

Grupa demonstranata probila je ogradu ispred skupštine i pokušala novi upad, jedan demonstrant napadnut je nožem, ali je policija odmah reagovala i uhapsila napadača.

Povodom večerašnjih protesta u Srbiji iz Pariza se oglasio predsjednik ove zemlje Aleksandar Vučić poručivši da su maske konačno pale i da će dobar dio huligana biti uhapšen.

"Poručio bih narodu da se ne sekiraju, dobar dio huligana bit će pohapšen, morat će da odgovaraju za svoja zlodjela i u to nema nikakve sumnje. Mislim da su konačno pale sve maske, možete da obmanjujete nekoga jedan dan, ali onda smo vidjeli pravo lice. Kada je došlo do međusobnog obračuna taj koji je ubo nekoga je pobjegao kod policije i tražio pomoć, to su svi oni koji su napadali policajce. Oni su uhapšeni i pružena im je medicinska pomoć", rekao je predsjednik Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije