Panika u čak 97 beogradskih škola: Stigle dojave o bombama i prijeteća poruka

0
Radiosarajevo.ba
Panika u čak 97 beogradskih škola: Stigle dojave o bombama i prijeteća poruka
Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Ministarstvo obrazovanja Republike Srbije objavilo je u ponedjeljak da je 97 osnovnih i nekoliko srednjih škola u Beogradu u ranim jutarnjim satima dobilo dojave o bombama.

Telegraf piše da su dojave školama poslane emailom te da su uključivale prijeteću poruku:

"Čudan osjećaj smirenosti kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvijek. Mrzimo sebe, ali želimo povrijediti svakoga tko nam se nađe na putu. Osjećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od posljednjih. Ubijat će vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. Ološ poput nas uništit će sve oko sebe, jer je svijet truo, svi ste truli iznutra", stajalo je u poruci napisanoj na ćirilici i naslovljenoj "Na teritoriju škole postavljena ogromna količina eksploziva".

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Nakon detaljne provjere koju su obavili radnici Ministarstva unutrašnjih poslova, utvrđeno je da se u velikoj mjeri radilo o lažnim dojavama.

"Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne. Učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gdje sigurnosni pregled još traje, učenici su poslati kućama.

Nakon završenog KD pregleda škola, učenici će biti vraćeni na nastavu", navodi se u saopćenju Ministarstva obrazovanja Republike Srbije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije