Nakon eksplozije u Sarajevu: Pao bombaš, evo šta kažu iz policije

0
Radiosarajevo.ba
Nakon eksplozije u Sarajevu: Pao bombaš, evo šta kažu iz policije
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Sarajevski policajci sinoć su u 22 sata uhapsili A. I. iz Sarajeva, zbog sumnje da je aktivirao napravu u ulici Hadžiabdinića u starom dijelu Sarajeva.

Podsjetimo, policajci su jučer u 4.30 sati telefonom obavješteni da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, dok je na prozorima i fasadi zgrade te na dva vozila koja su bila parkirana o neposrodnoj blizini nastupila materijalna šteta.

Interesantno je da je u istoj ulici nedavno, tačnije 2. maja, također aktivirana naprava. I tada, srećom, nije bilo povrijeđenih.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Za sada nije poznato da li Sarajlija stoji i iza prve eksplozije.

Iz sarajevske policije su saopćili da je A. I., koji se sumnjiči za krivično djelo izazivanje opće opasnosti, predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"O slučaju je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policajci nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela", navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije