Ovo je vozač Mercedesa koji se zaletio u ljude u Zagrebu: Jednoj osobi se ljekari bore za život

1
Radiosarajevo.ba
Ovo je vozač Mercedesa koji se zaletio u ljude u Zagrebu: Jednoj osobi se ljekari bore za život
Foto: Printscreen / Vozač Jan Ehrlich

Zagrebačka policija počela je kriminalističku istragu nad 23-godišnjakom koji je svojim Mercedesom sinoć oko 22 sata na parkingu trgovačkog centra Supernova, na nezvaničnom "car meetu" naletio na tri pješaka i automobil u kojem su nakon udara povrijeđene još dvije osobe.

Sjedio je kao ukopan za volanom skupocjenog Mercedesa i gledao u otvoreni airbag dok je promatrao na desetke ljudi kako pomažu unesrećenima u koje se zabio autom.

Par minuta prije toga, s tog istog mjesta, ne mareći ni za sigurnost suputnika kojeg je vozio u bijesnom Mercedesu, starta je u punom mahu krenuvši prema kružnom toku gdje se zalaufao i papučicu gasa stisnuo na maksimum dok se vraćao na isti trak na parkiralištu gdje je "pomeo" pješake kao pijune i usput se zabio u druga vozila.

Takmičar kviza 'Joker' briljirao i otišao kući s 10.000 KM

Takmičar kviza 'Joker' briljirao i otišao kući s 10.000 KM

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji.hr, nesavjesni 23-godišnjak je Jan Ehrlich za kojeg upućeni u problematiku kažu da mu ovakve startne vožnje nisu strane. Navodno je iskazao žaljenje radi svega i da nije htio...

Uhapšen 23-godišnjak koji je divljao Mercedesom: Zabio se u ljude, petero u bolnici

Uhapšen 23-godišnjak koji je divljao Mercedesom: Zabio se u ljude, petero u bolnici

I dok se još uvijek zbraja pričinjena materijalna šteta, na ozlijeđene osobe i sve koje su za dlaku izbjegle kobni nalet, navedeni događaj ostavit će ozbiljne zdravstvene i teške psihičke posljedice.

Ehrlich je proveo noć u policiji i pročitana su mu njegova prava, a nakon što se tokom kriminalističkog istraživanja koje je u toku izvažu svi prikupljeni dokazi, među kojima je i mnoštvo snimki tragedije koje su preplavile društvene mreže kao i iskazi na desetke ispitanih svjedoka očevidaca, policija će kompletirati odgovarajuću kaznenu prijavu koja mu definitivno neće ići u prilog.

Policijski uviđaj na mestu nesreće trajao je cijelu noć, a prema posljednjim informacijama iz policije, tri osobe su teže, a dvije lakše povrijeđene.

33-godišnjak koji je sinoć dovezen u KBC Zagreb ima vrlo teške tjelesne povrede, a liječnici se, kako doznaje Jutarnji, i dalje bore za njegov život.

Radi se o teškoj povredi glave, teškim prijelomima noge, ruke, rebara, unutarnjim ozljedama vitalnih organa. Pacijent se nalazi u jedinici intenzivne njege.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije