Ovo je ubica iz Ploča: Ubio brata, maloljetnika upucao iz bezobzirne osvete

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je ubica iz Ploča: Ubio brata, maloljetnika upucao iz bezobzirne osvete
Foto: Slobodna Dalmacja / S privođenja osumnjičenog

Milenko Radulović (47) iz Ploča, kojeg županijsko državno odvjetništvo tereti za ubistvo brata te teško ubistvo iz bezobzirne osvete šesnaestogodišnjaka kao i nedozvoljeno držanje oružja, doveden je pred istražnog sudiju u Dubrovniku.

Milenko je na podmukao i svirep način ubio svoga starijeg brata Mitra i od komšije šesnaestogodišnjeg sina u petak oko osam sati. Dječaka je usmrtio na putu do škole, a brata na deponiju gdje je radio.

Podsjetimo, Mitar Radulović (52) u Pločama je bio poznat kao "kralj željeza", jer je bio sakupljač sekundarnih sirovina starog željeza i električnog otpada.

Mozgalica: Šta je pogrešno na ovoj slici?

Mozgalica: Šta je pogrešno na ovoj slici?

Krajem 2019 godine nad njim je proveden osobni stečajni postupak zbog neplaćanja računa i nagomilanih dugovanja. Sud je utvrdio da nema pokretnina niti druge imovine i imovinskih prava koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa te je proveo lični stečajni postupak.

Zanimljivo je da mu je adresa prebivališta bila Primorska ulica dakle baraka u kojoj je živio Milenko a ne stan u ulici Stjepana Radića oko kojega su se sudski sporili i koji je najvjerojatnije bio motiv bratoubistva.

Geneza sukoba kreće upravo iz baraka u Primorskoj ulici gdje je ubica bio komšija s porodicom šesnaestogodišnje žrtve. Dječaka je usmrtio iz bezobzirne osvete prema njegovim roditelja s kojima je bio u višegodišnjem sukobu, piše Dalmacija danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije