Poznati identiteti žrtava u Pločama: Ubijen "kralj željeza"

1
Radiosarajevo.ba
Poznati identiteti žrtava u Pločama: Ubijen "kralj željeza"
Foto: Ploceonline / Policija na mjestu događaja

Poznati su identiteti ubijenih muškaraca u Pločama, od kojih je jedan maloljetan, kao i ubice.

Kako neslužbeno navodi Dubrovački dnevnik, u ovom slučaju je kao počinitelj osumnjičen Miljenko Radulović, a žrtva je njegov brat, 52-godišnji Mitar Radulović te sin osumnjičevog komšije, 16-godišnji M. A.

Ubijenog Mitra Radulovića mnogi su poznavali i kao "kralja željeza".

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Općepoznat je u gradu zbog posla kojim se bavi, a Pločani njegove usluge traže svakodnevno. Mitar sakuplja željezo i stari papir i zbog toga, vozeći svoja već legendarna kolica, svakoga dana propješači najmanje deset kilometara kroz gradske ulice, penje se na katove pločanskih zgrada i deponira željezo i papir u improviziranome skladištu na mjestu bivših lučkih baraka, čekajući povoljnu cijenu da bi ih prodao u Jadransirovinu. Skladište mu je trenutačno prepuno starih frižidera, kada, špakera, televizora, strojeva za pranje rublja, kompjutera, bojlera, bicikala, bačava i raznih željeznih predmeta. Zovu ga „Kralj željeza“, jer je potpuno očistio gradske ulice od željeznoga i sličnog otpada", pisao je portal Rogotin prije dvije godine.

Podsjetimo, žrtve su ubijene na dvije različite lokacije iz vatrenog oružja. Prema neslužbenim informacijama, prvo je ubijen maloljetnik, a potom i brat osumnjičenog iz više hitaca. Dogodilo se to na javnom mjestu, što je izazvalo paniku očevidaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije