Potresna ispovijest žene koja je poznavala žrtve iz Ploča: "Malog" je ubio s leđa

1
Radiosarajevo.ba
Potresna ispovijest žene koja je poznavala žrtve iz Ploča: "Malog" je ubio s leđa
Foto: Dalmatinski portal / Mara Parmać poznavala je obje žrtve

Ploče su nakon jutrošnjeg dvostrukog ubistva zavijene u crno. Okidač za zločin je navodno nekretnina, ali za sada nema zvanične potvrde.

Podsjetimo, za zločin je osumnjičen Miljenko Radulović, a žrtva je njegov brat, 52-godišnji Mitar Radulović te sin osumnjičevog komšije, 16-godišnji M. A.

Ubijenog Mitra Radulovića mnogi su poznavali i kao "kralja željeza". Mara Parmać poznavala je obje žrtve.

Sjećanje na velikog pjesnika: Tragedija Osmana Đikića

Sjećanje na velikog pjesnika: Tragedija Osmana Đikića

"To se dogodilo oko 15 do 8. Ja sam se tek ustala, mislila sam da je neko iskrenuo neki materijal... Izašla sam kasnije vani, bilo je još ljudi. On je već bio mrtav. Upucan je u lijevu stranu. Mislila sam da je moj unuk prolazio ovdje", u šoku je ispričala mještanka u blizini mjesta na kojem je ubijen maloljetnik.

Iznijela je i nekoliko detalja.

"Približila sam se. Vidjela sam mu naočale, mobitel je imao. Na lijevoj ruci je bilo malo krvi, a ovo drugo je bilo u jakni. Već je bilo beživotno tijelo," kazala je.

Navela je i kako je dječak pohađao prvi ili drugi razred srednje škole te da je i škola bila blokirana dok nije pronađen ubica.

Ubica je, prema njenim riječima, prvo ubio brata, a potom dječaka.

"Mali je trebao tu doći na vjeronauku u crkvu. Vjerojatno ga je pratio. Čekao je da iziđe iz crkve, pa ga je ubio tu s leđa. Mali ga se uvijek plašio", istaknula je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije