Detalji zločina u Pločama: Ministar tvrdi nije bilo prijava nasilja, a svi su znali

0
Radiosarajevo.ba
Detalji zločina u Pločama: Ministar tvrdi nije bilo prijava nasilja, a svi su znali
Foto: Pločeonline / Policija na mjestu događaja

Ministar rada, penzionog sistema, porodične i socijalne politike Hrvatske Josip Aladrović izjavio je u petak, vezano uz ubistvo u Pločama, kako se, po preliminarnim informacijama, ne radi o osobama koje su bile pod nadzorom, nisu poznati sistemu i nije bilo prijava bilo kakvog nasilja.

"U sistemu socijalne skrbi nije evidentirana ranija prijava nasilja između ubijenih osoba i osobe koja se sumnjiči za ubistvo. Očekujem da će policija utvrditi zbog čega je došlo do toga nesretnog slučaja", rekao je Aladrović novinarima nakon dodjele ugovora za ublažavanje siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći, piše Slobodna Dalmacija.

No, kako saznaje 'Slobodna', Pločani su znali da je Milenko u sukobu s porodicom ubijenog dječaka. Njihove razmirice stare su dosta godina, još dok su svi živjeli u barakama kod vatrogasaca na ulazu u Ploče. Često je uredovala i policija jer je Milenko izazivao nered.

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Otac ubijenog dječaka čak je i zazidao prozor koji je gledao na Milenkov stan, kako bi se ogradio od njega. Ali, nije bilo pomoći, svađe su se nastavljale, pa je on odselio u novi stan na drugom kraju Ploča. Nažalost, nije ga se uspio riješiti, i dalje mu je prijetio jer su oni bili dobri s Mitrom, koji se također pokušao skloniti od nasilnog brata preselivši se u drugi stan.

Višegodišnje svađe kulminirale su stravičnim ubistvom u petak ujutro nešto prije osam sati.

Milenko je najprije ubio brata Mitra na deponiju starog željeza, gdje je ovaj ostavljao sakupljeni otpad. Ispalio je u njega nekoliko hitaca. Kažu da ga je onako izmrcvarenog na podu dokrajčio metkom u glavu ispaljenim iz blizine. Usmrtio ga je puškom, pretpostavljaju sačmaricom.

Ostavivši mrtvog brata u lokvi krvi, Milenko se dao u nastavak svog krvavog pohoda. Iz industrijskog predgrađa krenuo je u grad tražeći dječaka. Znao je da svako jutro ide u školu u isto vrijeme. Sačekao je nesretnog dječaka i u njega ispalio smrtonosni hitac. Upucao ga je u lijevu stranu glave, a jedna postarija gospođa pod čijim se balkonom dogodilo ubojstvo kaže da je čula četiri hitca.

"Ubica je njega čekao. Ljudi su vidjeli da se parkirao ovdje uz ćošak, evo gdje je sada policijsko auto", pokazuje nam gospođa Irena Prskalo koja je među prvima dotrčala na prizorište.

Ubica je nosio crvene slušalice na ušima, imao je kockastu kariranu košulju i nešto široko kao neka ploča ispod koje je sakrio pušku.

"Bože sačuvaj šta se ovo desilo, ne mogu vjerovati. Evo stalno mi je na pameti taj dječak. Užas. Da smo barem mogli pomoći, a nismo", kazala je Irena.

" Ma to vam je najobičnija osveta pomahnitalog ubice. Milenko se želio osvetiti toj porodici i to je učinio na najsvirepiji način. Ubio im je šesnaestogodišnjeg sina. On je uznemiravao susjede, puštao je glasnu muziku, od njega niko nije imao mira. Policija je tu dolazila više puta, ali eto da su ga odveli na vrijeme u zatvor ili u ludnicu tragedija se mogla izbjeći", ogorčeni su Pločani s kojima smo razgovarali. Svi hvale Mitra, koji je bio i hrvatski borac kao pripadnik IV. gardijske brigade, i napominju kako su bili zgroženi Milenkovim ponašanjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije