Ovo je peti osumnjičeni za ubistvo djevojčice Vanje: Riječ je o - sportisti

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je peti osumnjičeni za ubistvo djevojčice Vanje: Riječ je o - sportisti
Foto: Facebook / Bore Videvski

Peti osumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo djevojčice Vanje Gorčevske (14), koji se nalazi u pritvoru je identifikovan kao Bore Videvski, sportista iz Velesa, koji je, prema navodima makedonskih medija, uhapšen u svojoj školi sporta za borilačke vještine.

Vidovski je jedan od trojice privedenih osumnjičenih, među kojima su Velibor Manev i Vlatko Kešišev.

Sva trojica su, osim za otmicu, osumnjičena i za dvostruko ubistvo — 14-godišnje Vanje Gorčevske i frizera iz Velesa, 74-godišnjeg Pančea Žeževskog.

Žene su ludjele za njim: Prepoznajete li pjevača sa fotografije?

Žene su ludjele za njim: Prepoznajete li pjevača sa fotografije?

On je na svojim profilima kačio fotografije s djecom koje je obučavao borilačkim vještinama. Komentari ispod fotografija svjedoče da je osumnjičeni Bore bio majstor u sportu, kao i da su ga polaznici i njihovi roditelji obožavali. Njima je određen pritvor od 48 sati, dok je za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim-Palčom izdata međunarodna potjernica zbog navoda da je pobjegao u Tursku ili Bugarsku.

Uloga Videvskog u zločinu koji je šokirao region za sada nije poznata, ali se po objavama na društvenim mrežama može vidjeti da je bio aktivan čovek koji se bavio sportom i disciplinom. Također je dijelio motivacione poruke i fotografije.

Policija na nogama: Raspisana međunarodna potjernica za svirepim ubicom male Vanje i frizera

Policija na nogama: Raspisana međunarodna potjernica za svirepim ubicom male Vanje i frizera

"Pritvor od 48 sati određen je radi obrade dokaza i obdukcije tijela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izveštajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon čega ćemo moći da ispričamo više detalja. Sada se vodi preliminarna istraga. Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je podatak sporan biće raspisana i međunarodna potjernica", naveo je makedonski tužilac Gavril Bubevski.

Podsjetimo, prethodno je ministar policije Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao da se otac ubijene Vanje Gorčevske (14), Aleksandar, sumnjiči da je organizovao njenu otmicu. Njemu je također određen pritvor od 48 sati.

Уште еден осомничен за киднапирањето и убиството на Вања спроведен во суд

Уште еден осомничен за киднапирањето и убиството на Вања спроведен во суд Детали https://skopje1.mk/archives/265402

Posted by skopje1.mk on Sunday, December 3, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije