Objavljena fotografija oca ubijene Vanje (14): Zbog novca otmičarima predao svoje dijete

15
Radiosarajevo.ba
Objavljena fotografija oca ubijene Vanje (14): Zbog novca otmičarima predao svoje dijete
Foto: Linkedin / Aleksandar Gorčevski, otac ubijene Vanje

Na društvenim mrežama se dijeli fotografija na kojoj je navodno Aleksandar, otac monstruozno ubijene 14-godišnje Vanje Đorčevske, koji je, prema saznanjima sjevernomakedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštva, učestvovao u njenoj otmici.

Fotografiju je podijelio Martin Kostovski, poslanik SDSM.

"Tata! Stvorio si život, stvorio si dijete, trebalo je da je voliš najviše, da daš svoj život, da je štitiš od svega i svakoga, čuvaš, hraniš, braniš, bodriš. Da joj budeš vjetar u jedra! Tata, tvoj glas će zvoniti dok si živ i kajaćeš se što nisi dao život! Kakvim srcem, dušom i mozgom je stavio pohlepu ispred života svog djeteta?! Kako ćeš nekom drugom da objasniš da si otac?! Ti nisi otac, ti si čudovište", napisao je Kostovski.

Cvijanović optužila Heleza i Isaka na sjednici UN-a: "Otvoreno prijete nasiljem i ratom"

Cvijanović optužila Heleza i Isaka na sjednici UN-a: "Otvoreno prijete nasiljem i ratom"

Prema onome što je saopćio ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, otmičare je ranije uvečer otac obavijestio da će Đorčevska sama ići u školu i kada će otići.

Kako je rekao Spasovski, Đorčevska je kidnapovana da bi iznudila novac od svoje majke, a ubrzo potom i ubijena pištoljem.

Makedonski ministar: 'Vanjin otac je učestvovao u njenoj otmici'

Makedonski ministar: 'Vanjin otac je učestvovao u njenoj otmici'

Ubica ju je ubio jer se plašio dokaza koje bi policija mogla da pronađe u istrazi koja je već započeta nakon prijave.

Osim što je ubijena, Vanja Đorčevska je i zakopana u okolini Skoplja. Ovo je saopćio ministar unutrašnjih poslova Spasovski. Prema njegovim riječima, MUP ima u pritvoru počinioce dva ubistva – djevojčice Vanje i Pančeta Žežovskog, prenosi Blic.

"U vezi s dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peta osoba, otac maloljetnice, jeste priveden, obavljeno je saslušanje, mjere će uzeti po nalogu Tužilaštva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedno od osoba, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog djela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umiješani imali materijalne koristi", kaže Spasovski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije