Makedonski ministar: 'Vanjin otac je učestvovao u njenoj otmici'

2
Radiosarajevo.ba
Makedonski ministar: 'Vanjin otac je učestvovao u njenoj otmici'
Foto: Društvene mreže / Vanja G.

Vanja (14), djevojčica koja je nestala u Skoplju u jutarnjim satima ponedjeljka 27. novembra, pronađena je mrtva jučer kod glavnog grada Sjeverne Makedonije. 

Istragom je utvrđeno kako je Vanja odvedena vozilom ispred kuće, a navodno je i ubijena istog dana, oko 10 sati, samo par sati nakon što su je oteli. Ubijena je pištoljem.

Policija je saopštila kako je u okolici Velesa pronađeno i tijelo 74-godišnjeg penzionisanog frizera Panča Žeževskog, koji je nestao tri dana prije curice. Sumnja se kako su oba zločina počinile iste osobe, te kako je motiv koristoljublje. No, nije poznato kakvo je koristoljublje u pitanju, kad su ubijeni djevojčica i penzioner.

Lejla Filipović komentarisala ljutite gledatelje: "Nisu shvatili bit showa"

Lejla Filipović komentarisala ljutite gledatelje: "Nisu shvatili bit showa"

Velibor Manev iz Velesa, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo 14-godišnje Vanje, u nedjelju kasno navečer priveden je na Krivični sud u Skoplju. Na pitanje je li počinio ubistvo, odgovorio je kako nije, piše Makedonska informativna agencija. 

Među ljudima koji su na privedeni na ispitivanje je i otac djevojčice. Osumnjičeno je petero ljudi u oba slučaja, a svi su makedonske nacionalnosti, potvrdili su iz MUP-a. 

Osumnjičeni za ubistvo Vanje
Foto: Skopje.mk: Osumnjičeni za ubistvo Vanje

Krivični sud u Skoplju odredio je danas 48-satno zadržavanje u pritvoru za tri osobe osumnjičene za ubistvo Vanje G. i Panča Žeževskog, piše portal 24sata

"Sudija je prihvatio prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora. Mjera se može produžiti", javljaju makedonski mediji.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski i javni tužioc Državnog tužilaštva Skoplje Gavril Bubevski održali su danas u 9:30 sati konferenciju za novinare u zgradi Državnog tužilaštva u Skoplju.

Велибор Манев донесен во суд: Не ја убив Вања!

Posted by 4NEWS.mk on Sunday, December 3, 2023

"Izražavamo sućut porodicama. Žrtve su ubijene i pokopane. Jedna u okolici Skoplja, druga u okolici Velesa. Osumnjičeno je pet osoba, za tri je određen pritvor, jedna je izvan zemlje, a otac maloljetnice je priveden i ispitan. Cilj je bio iznuda.

Roditelji od Vanje su razvedeni. Motiv je koristoljublje, jedna od osoba je u dogovoru i sa znanjem oca organizovala izvršenje krivičnog djela kako bi od majke iznudila novac i  kako bi se svi materijalno okoristili. Osumnjičeni su poznavali porodicu", kazao je makedonski ministar na početku press konferencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije