Policija na nogama: Raspisana međunarodna potjernica za svirepim ubicom male Vanje i frizera

3
Radiosarajevo.ba
Policija na nogama: Raspisana međunarodna potjernica za svirepim ubicom male Vanje i frizera
Foto: Policija / Ljupče Palesvki-Palčo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije raspisalo je potjernicu za prvoosumnjičenim za organizovano ubistvo 12-godišnje Vanje Gjorčevske (Đorčevske) i 75-godišnjeg firzera Pančea Žežovskog.

Ljupče Palesvki-Palčo se sumnjiči da je upucao Vanju i Pančea, a za njim se traga zbog krivičnih djela otmice i ubistva.

Riječ je o čovjeku koji ima političku stranku, a ranije je po potjernici Hrvatske priveden u Srbiji, a navodno se bavi i građevinarstvom.

Požar u Mostaru: Vatrogasci na terenu, gore štandovi na pijaci

Požar u Mostaru: Vatrogasci na terenu, gore štandovi na pijaci

Palevski ima desničarsku prorusku stranku u Sjevernoj Makedoniji, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj potjernici Hrvatske. Imao je i svoj podkast.

Među osumnjičenima za ubistvo Vanje je i Vlatko Kešišov iz Štipa, koji je priveden i uhapšen. Treći osumnjičeni je Velibor Manev, koji je također priveden.

Pritvor se traži i za trećeg privedenog Bore Videvskog iz Velesa, tvrde Telmini izvori iz istrage.

Osumnjičeni su bili u bliskim odnosima sa Palevskim preko radikalne "Desne stranke", a na svojim Facebook profilima su dijelili fotografije sa Palevskim.

Prema onome što se može vidjeti na njegovom Facebook profilu, Palevski se svakodnevno oglašavao osim 27. novembra, kada je kidnapovana i ubijena 14-godišnja Vanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije