... / Otac otkrio ključan detalj: Obrat u slučaju Austrijanke na koju je naletio gliser

01. 08. 2019. u 11:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 210

Policijski i vatrogasni ronioci jučer su ponovno detaljno pretražili podmorje kod Malinske, na mjestu gdje je prošle sedmice smrtno stradala 20-godišnja Austrijanka Verena Heinz na koju je, dok je ronila skupa sa svojim ocem, naletio gliser kojim je upravljao 25-godišnjak iz Zadra.

Jutarnji list piše kako je ponovna pretraga poduzeta nakon što je otac poginule Austrijanke, Dieter Heinz, njihovu novinaru kazao kako je tokom pokušaja spašavanja svoje kćeri odbacio ronilački uteg težak dva kilograma. Navodno je riječ o crnom pojasu s olovnim utegom koji je završio na morskom dnu i čija lokacija može biti ključan dokaz u istrazi.

Otac Austrijanke koju je ubio gliser: "U Hrvatskoj je kao u zemljama trećeg svijeta"

Heinz tvrdi da su on i njegova kćerka ronili na lokaciji od najmanje 80, a najviše 150 metara od obale. To se bitno razlikuje od saopćenja MUP- Hrvatske prema kojem se nesreća dogodila 300 metara od obale.

Taj detalj je ključan jer se prema pravilima ne smije voziti na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Austrijanac kojeg je također zakačio gliser, kaže da mu je prilikom udara strgnuta i jedna peraja zelene boje dok su s nogu njegove kćerke skliznula oba ronilačka peraje bijele boje.

Peraje su mogle otplutati, no dva kilograma težak uteg morao bi još uvijek biti na morskom dnu, određujući lokaciju nesreće, piše Jutarnji list neslužbeno doznajući da ronioci jučer nisu pronašli spomenuti uteg pa će s potragom nastaviti tokom današnjeg dana.

NEMA KOMENTARA