Otac dječaka-ubice iz "Ribnikara" na suđenju: 'I moja kćerka je žrtva svog brata'

0
Radiosarajevo.ba
Otac dječaka-ubice iz "Ribnikara" na suđenju: 'I moja kćerka je žrtva svog brata'
Foto: Screenshot/YouTube / Vladimir Kecmanović

Vladimir Kecmanović, otac Koste koji je izvršio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar u maju prošle godine, izjavio je na Višem sudu u Beogradu kako od toga dana mrtav čovjek i da bi reagirao da ga je neko obavijestio da nešto nije u redu s njegovim sinom.

U nastavku suđenja u parničnom postupku pokrenutom po tužbi članova porodice ubijene i ranjene djece te zaštitara škole, Kostin otac rekao je da bi učinio sve da može vratiti vrijeme i spriječiti tragediju. Još je jednom izrazio saučešće porodicama ubijene djece, a više je puta ponovio kako iz pijeteta prema žrtvama neće pričati o svom sinu i kakva su porodica bili.

"Nakon tog 3. maja, ja sam mrtav čovjek. Ovdje sam danas samo zbog svoje kćerke koja je također žrtva svog brata", rekao je Kecmanović koji nije htio odgovarati na pitanja suda i oštećenih.

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Određena je pauza nakon koje će biti saslušana Nada Radonjić Bulatović, razrednica odjeljenja u kojem se dogodio masakr. Nakon nje bit će saslušane majka dječaka Miljana Kecmanović i tadašnja direktorica škole. Suđenju prisustvuju članovi porodica Aćimović, Čikić, Vlahović, Negić, Anđelković i Kobiljski koji su podnijeli tužbu.

Do sad su ispitani svi oštećeni, odnosno 27 članova porodica stradalih i povriješđenih. Sutkinja je donijela odluku da dio suđenja, kad svjedoče maloljetna braća i sestre ubijenih, bude zatvoren za javnost.

Tužbom je, osim Miljane i Vladimira Kecmanovića, obuhvaćen i njihov maloljetni sin koji je počinio masakr. Sud će odlučivati o tužbi te će po okončanju parničnog postupka donijeti odluku prihvaća li se tužbeni zahtjev obitelji ili se odbija. Tužba je podnesena za naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne boli i strah.

Dječak-ubica iz Beograda priča jezive stvari: 'Zahtjevi su mu nerealni, diktira uvjete saradnje'

Dječak-ubica iz Beograda priča jezive stvari: 'Zahtjevi su mu nerealni, diktira uvjete saradnje'

Pred ovim sudom vodi se krivični postupak protiv oca i majke dječaka, kao i vlasnika streljačkog kluba u kojem je dječak ubojica učio kako se puca. Maloljetnik ne može krivično odgovarati jer u trenutku masakra još nije napunio 14 godina.

Protiv Kecmanovića se vode tri parnična postupka, dok je ukupno podneseno pet tužbi koje su podnijeli maloljetnici i nastavnica povijesti koja je bila teško ranjena, prenose srbijanski mediji.

Podsjetimo, Kostin otac Vladimir Kecmanović optužen je za teško djelo protiv opće sigurnosti, jer su njegovim oružjem počinjena spomenuta ubistva, dok je Kostina majka Miljana optužena za nedopušteno držanje oružja jer je njen DNK trag pronađen na jednoj čahuri na mjestu tragedije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije