Najnovija informacija: Ocu dječaka iz Beograda produžen pritvor

2
Radiosarajevo.ba
Najnovija informacija: Ocu dječaka iz Beograda produžen pritvor
Foto: Blic / Slike hapšenja oca ubice djece u beogradskoj školi

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je dana 04.03.2024. godine rješenje kojim je prema okrivljenom ocu dječaka ubice iz Ribnikara produžen pritvor, a koji mu po tom rješenju može trajati najduže 60 dana.

Pritvor je prema okrivljenom ocu dječaka ubice iz Ribnikara produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno uslijed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenom ocu dječaka ubice na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Teško djelo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

FBiH najavljuje ambiciozni program javnih investicija vrijedan više od 19 milijardi KM

FBiH najavljuje ambiciozni program javnih investicija vrijedan više od 19 milijardi KM

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja, piše Mondo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije