Najnovija informacija: Ocu dječaka iz Beograda produžen pritvor

2
Radiosarajevo.ba
Najnovija informacija: Ocu dječaka iz Beograda produžen pritvor
Foto: Blic / Slike hapšenja oca ubice djece u beogradskoj školi

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je dana 04.03.2024. godine rješenje kojim je prema okrivljenom ocu dječaka ubice iz Ribnikara produžen pritvor, a koji mu po tom rješenju može trajati najduže 60 dana.

Pritvor je prema okrivljenom ocu dječaka ubice iz Ribnikara produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno uslijed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenom ocu dječaka ubice na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Teško djelo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja, piše Mondo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije