Dalmacija / Oluja potopila Jadran, more poplavilo gradove

12. 11. 2019. u 19:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 40

Jadran je danas pod crvenim upozorenjem Meteoalarma. Dubrovačke vlasti izdale su posebno upozorenje za građane, a već od jutra neke istarske rive su pod vodom, iako je za Istri na snazi "samo" narančasti alarm. 

Slično vrijeme je i u Dalmaciji, a popodne će biti još gore. Već do 12 sati pale su vrlo obilne oborine u dijelovima Dalmacije. Posljednja 24 sata u Veloj Luci pale su čak 222 litre kiše po kvadrantom metru, što znači da je u samo jedan dan pala skoro dvostruka prosječna mjesečna količina oborina. Obilne oborine izazvale su bujice, ima i poplavljenih podruma, javlja Dalmacija Danas. 

Veliki valovi zbog jakog juga poplavili rivu u Vodicama - undefinedFoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL: Veliki valovi zbog jakog juga poplavili rivu u Vodicama

Jaka kiša praćena snažnim udarima vjetra od ranog poslijepodneva pada u cijeloj Istri, posebno na jugu poluotoka - u Puli, Medulinu i Vodnjanu , ali ne stvara veće probleme, navodi istarski meteo portal Istramet.

Oluja hara Jadranom: Obala potopljena, a najgore tek dolazi

Prema podacima Istrameta, od ponoći do 11 sati najviše kiše palo je u Vodnjanu, Marčani, Puli i Medulinu, obilnijih 36 mm, a do 17 sati kiše je napadalo gotovo 40 mm.

Jaki udari vjetra sve su snažniji i izraženiji...

 

NEMA KOMENTARA