Okupljanje ispred zgrade Koste K.: 'Ubio je sestru našeg prijatelja. Želimo samo jedno'

Radiosarajevo.ba
Okupljanje ispred zgrade Koste K.: 'Ubio je sestru našeg prijatelja. Želimo samo jedno'
Foto: Printscreen / Aleksandar Jokić

Ispred zgrade na beogradskom Vračaru u kojoj živi porodica dječaka K.K. koji je u srijedu, 3. maja počinio svirepi zločin kakav se ne pamti na ovim prostorima, danas se nešto prije 17 sati okupilo  oko stotinu mladih.

Učenici više beogradskih škola, među kojima ima i onih koji su već maturirali, ovim okupljanjem žele ukazati na sistem koji je u Srbiji, kako kažu uvelike zakazao, piše Slobodna Dalmacija.

Razgovarali smo s 19-godišnjim Aleksandrom Jokićem čijem je prijatelju u krvavom pohodu ubijena sestra.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

"Mi samo želimo apelirati na vlast da uradi nešto povodom ovoga. Sestra našeg dobrog prijatelja je ubijena. Kao i još sedmero nedužne djece i čovjek koji je svima bio uzor. Ovo ne bi smjelo proći nekažnjeno, da dijete samo tako uđe u školu i napravi masakr.

Tražimo da se uvede zakon da se i poslije 12 godine neko može kazneno goniti.

Što se tiče dečka koji je to napravio na njega je očito utjecalo društvo i nije baš bio dobro u glavi čim je ušao u školu s oružjem i to napravio. Nadam se da se ovako nešto više nikad neće ponoviti u Srbiji", zaključio je Aleksandar.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije