U Zagrebu upaljene svijeće i položeno cvijeće u spomen na žrtve masakra u Beogradu

AA
U Zagrebu upaljene svijeće i položeno cvijeće u spomen na žrtve masakra u Beogradu
FOTO: AA / U Zagrebu zapaljene svijeće za žrtve masakra u Beogradu

Građani Zagreba u znak solidarnosti s građanima Srbije zapalili su svijeće i položili cvijeće ispod imena osmero ubijene djece i domara u beogradskoj školi.

Povodom tragedije u osnovnoj školi u Beogradu, građanska Inicijativa "Zagreb te zove" organizirala je paljenje svijeća na Trgu Petra Preradovića, Cvjetnom trgu, između ograde Pravoslavne crkve Sv. Preobraženja i kipa Petra Preradovića.

"Zagreb je uz vas" stoji na poruci istaknutoj na spomeniku Preradoviću, uz navedene inicijale osmero nastradale djece te uz ime domara Dragana Vlahovića.

Ako imate plućnu bolest, morate obratiti pažnju na plijesan u vašem domu

Ako imate plućnu bolest, morate obratiti pažnju na plijesan u vašem domu

Građani hrvatskog glavnog grada pokazali su solidarnost sa građanima Srbije, zemlje koja je proglasila trodnevnu žalost poslije masakra u kojem je učenik Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" jučer ubio osmero školskih kolega i zaštitara škole te ranio još šestero učenika i profesoricu.

Među najmlađima koji su došli izraziti pijetet prema nastradalima je i učenik Vili iz Zagreba koji je zapalio svijeću u pratnji roditelja.

"Došao sam zapaliti svijeću jer ne volim kada djeca tako mlade dobi umiru. Meni je to, stvarno, jedna od najtužnijih vijesti, da je dijete tako moglo postupiti prema svojim prijateljima", rekao je Vili.

Paljenjem svijeća, polaganjem cvjetova i tišinom Zagreb je odao počast nastradalima u tragediji koja je pogodila cijelu regiju.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije