Majka učenice koja je bila na listi ubice poručila ispred beogradske škole: Ne lažite, bio je voljen

Radiosarajevo.ba
Majka učenice koja je bila na listi ubice poručila ispred beogradske škole: Ne lažite, bio je voljen
Foto: Kolaž / Tatjana Savarese ispred škole u Beogradu

Majka jedne učenice OŠ Vladislava Ribnikara, koja se nalazila među imenima na spisku 14-godišnjeg ubojice Koste K., među građanima koji su se okupili kako bi ostavili cvijeće i zapalili svijeće za pokojne počela je vikati iznervirana natpisom raširenim na školskoj ogradi na kojem je pisalo ‘Razgovarajte s djecom‘.

"Bio mi je u kući, sklonite te laži! Razgovarali su roditelji! Roditelji su razgovarali s njim! Ne lažite više! Nije bio zlostavljan, bio je voljen. Bila je zaljubljena djevojčica u njega", urlala je iz sveg glasa među gomilom učenika.

Nakon toga novinarima je pojasnila što ju je izbacilo iz takta i kazala kako je njena kći bila u platonskoj vezi s Kostom K. i kako je poznavala i njegove roditelje.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Naljutio ju je, kaže, natpis s transparenta na kojem piše ‘Razgovarajte s djecom‘, jer smatra da su roditelji s njim razgovarali. Dodala je i kako se svaki tinejdžer osjeća izopaćen ‘u nekom trenutku‘.

"Ona je išla s njim u taj klub i oni su se viđali, platonski družili dva mjeseca. Dolazio je kod nas, ja dvjesto puta ulazim u sobu, pitam što pričate, ‘lijepe priče pričamo‘ i tako dalje.

OŠ
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: OŠ "Vladislav Ribnikar" Beograd, potresne poruke

Svi tinejdžeri se osjećaju izopaćeni u nekom trenutku, i ja sam, samo sam ja bila specifična i boljelo me dupe da se prilagođavam, a moja kći se voli prilagođavati i ona se stalno osjeća izopaćenom.

Radite od ovoga što hoćete, ali barem recite istinu. A ne ‘razgovarajte s djecom‘, razgovarali su s njim. Dva vrhunska intelektualca. Zašto ne bi, isto nisu mladi, malo su mlađi od mene. Razgovarajte s djecom, to mi je bio okidač", zaključila je Tatjana Savarese, a prenosi Jutarnji list

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije