Detalji novog incidenta u beogradskoj školi: Bivša učenica (15) s kuhinjskim nožem napala đaka

Radiosarajevo.ba
Detalji novog incidenta u beogradskoj školi: Bivša učenica (15) s kuhinjskim nožem napala đaka
Foto: Blic.rs / Policija ispred škole Ruđer Bošković u Beogradu

Bivša učenica nožem je povrijedila učenika (15) i nastavnicu danas u privatnoj školi "Ruđer Bošković" u Beogradu.

Nakon nemilog događaja maloljetna djevojčica privedena je, a o tome se oglasila i škola na svom internet portalu.

Njihovo saopštenje vam prenosimo u cijelini:

Ćudić: "Drage kolege, da li se sjećate gdje ste bili u ljeto 1992...."

Ćudić: "Drage kolege, da li se sjećate gdje ste bili u ljeto 1992...."

"Danas oko 13 časova bivša učenica (15) gimnazije 'Ruđer Bošković' došla je u posjetu drugarici koja pohađa našu školu. Nakon što je bivša učenica prošla kontrolu obezbeđenja i prijavila da je došla u posjetu drugarici, provela je neko vrijeme u školi bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta.

Tokom malog odmora, između dva časa, bivša učenica je u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, prišla jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u predjelu ramena nanijevši mu lakšu tjelesnu povredu.

U istom trenutku, troje nastavnika koji su bili prisutni u hodniku odmah su reagovali i zaštitili prisutnu djecu.

Dječak koji je bio na spisku Koste K: 'Bio je hladnokrvan. Ne znam hoću li se ikada vratiti u školu'

Dječak koji je bio na spisku Koste K: 'Bio je hladnokrvan. Ne znam hoću li se ikada vratiti u školu'

Tokom oduzimanja noža bivšoj učenici jedna nastavnica je zadobila dve posjekotine. Odmah je dotrčao i radnik obezbjeđenja koji je bivšoj učenici ograničio slobodu kretanja. Istog momenta pozvane su policija i hitna pomoć, koji su vrlo brzo stigli na mjesto događaja.

Pripadnici policije su preuzeli bivšu učenicu, a povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć. Nakon što su ljekari konstatovali lakšu tjelesnu povredu kod učenika i posjekotine kod nastavnice oni su pušteni da odu svojim kućama.

Uprava škole je u najkraćem mogućem roku, odmah po prikupljanju relevatnih informacija, o nemilom događaju obavijestila roditelje učenika. Istovremeno, stručne službe i uprava škole obavijestili su učenike da je došlo do incidenta i uputili ih u sigurnosnu proceduru o napuštanju školskog kampusa i organizovanog prijevoza do njihovih kuća, odnosno o preuzimanju od strane roditelja.

Uprava Gimnazije "Ruđer Bošković" iskreno žali zbog današnjeg nemilog događaja koji je potresao učenike, roditelje i zaposlene. Naročito jer se ovo dogodilo u trenutku kada se cjelokupna javnost još oporavlja od velike tragedije koja je juče zadesila beogradsku školu 'Vladislav Ribnikar'. U cilju zaštite svojih učenika i roditelja, škola zadržava pravo da u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ne otkriva lične podatke niti inicijale učesnika ovog događaja", stoji u saopštenju.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije