Oglasio se sin Esme Redžepove: Nisam počinio nikakvu krađu

Radiosarajevo.ba
Oglasio se sin Esme Redžepove: Nisam počinio nikakvu krađu
PrtScr / Testament
Nakon informacije da je jedan jedan od 47 usvojenih sinova pokojne dive romske muzike Esme Redžepove Simeon Atanasov priveden zbog sumnje da je opljačkao njen muzej na skopskoj tvrđavi Kale, koji je pod zaštitom Makedonije, koju je prvobitno ubjavio Kurir, a prenijeli mnogi mediji u regionu, reagirao je i sam Atanasov.
 
 
On tvrdi da su neistiniti navodi koji su objavljeni o njemu, istaknuvši da je nasljednik autorskih prava Esme Redžepove.
 
"Autor sam više od 100 glazbi i zato je Esma od poštovanja prema meni i mojoj obitelji odlučila da sva autorska prava ostavi meni. Ne trebam kuću ni bilo sta iz kuće. Želim sačuvati dobre uspomene na Esmu i zahvalan sam što mi  je pomogla u životu, dala mi je dovoljno, svima nama i zato poričem sve glasine  da sam počinio bilo kakvu krađu, nikada nisam ništa uzeo bezpravno", istaknuo je on.
 
 
 On, između ostalog, navodi da ga Stevo i Esma nisu legalno usvojili, ali od prvog  dana su se brinuli za njega kao svoje rođeno dijete.
 
"Kada je 1997. Stevo  bio na smrtnom postelji pozvao je, sve nas koji smo bili u toj generaciji bili prisutni, bila je prisutna i pokojna Esma , rekao je da mi ostavlja  svoju poznatu harmoniku i da ja vodim bend. Od tog dana sve do danas vodim bend i borim se da zadržim Stevin amanet. Moj sin se zove Stevo a moja kći Esma zbog poštovanja koje sam osjećao za njih, koji su bili poput moji pravi roditelji", naveo je Atansov, koji je u svojoj reakciji priložio i testament
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije