Srbija / Oglasio se poznati srbijanski novinar crne hronike: Dešava se ono što sam govorio

19. 05. 2022. u 07:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Poznati srbijanski novinar crne hronike Mladen Mijatović objasnio je gdje je tačno jučer pronađeno tijelo mladića, za koje se pretpostavlja da je Matej Periš, a koje je izvučeno iz Dunava.

Naime, kako je Mijatović precizirao tijelo je pronađeno oko 9.30 sati u srijedu, 18. maja, na 1.165 kilometru rijeke Dunav na desnoj obali kod Ada Huje u Beogradu, prenose srbijanski mediji.

"Velika je vjerovatnoća da je u pitanju tijelo Mateja Periša, hrvatskog državljanina koji je nestao 31. decembra prošle godine. On se zvanično od tada vodi kao nestalo lice, odnosno od trenutka kada su njegovi prijatelji prijavili njegov nestanak", rekao je Mijatović.

On je dodao da je policija na mjestu gdje je tijelo izvučeno iz vode obavila uviđaj.

"Uviđaj je objavljen u prisusutvu zamjenika javnog tužioca u Beogradu. Nakon uviđaja tijelo je prenijeto na Institut za sudsku medicinu gdje će biti urađena obdukcija, DNK analize, i sve što je neophodno kako bi se utvrdio identitet pronađenog tijela ali i uzrok smrti", objasnio je Mladen Mijatović i dodao da je velika je vjerovatnoća da je riječ o nestalom mladiću iz Splita, ali i da je potvrđeno ono što je upravo on govorio prije pet meseci.

"Potvrđeno je ono što sam govorio, a to je da će tijelo Mateja Periša prije ili kasnije isplivati iz rijeke, a time padaju u vodu sve špekulacije i dezinformacije koje su u januaru i februaru objavljivane", zaključio je Mijatović.

Rezultati DNK analize pronađenog tijela bit će poznati danas.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)