Nenad Periš započinje 'novu stranicu': "Poslali su mi poruku, grozna vijest"

2
Radiosarajevo.ba
Nenad Periš započinje 'novu stranicu': "Poslali su mi poruku, grozna vijest"
RAS Srbija / Nenad Periš

U nešto dužoj reakciji na jutrošnje informacije o izvučenom tijelu iz Dunava u Beogradu Nenad Periš, otac Mateja Periša, rekao je da mu je jutros oko 10 sati stigla poruka, odnosno "grozna vijest."

"Poslali su mi poruku i rekli da su pronašli tijelo i da odjeća odgovara Mateju. Takođe, rekli su da se mora sačekati i DNK analiza kako bi se ustanovilo da li je to sigurno on, a ona ne može biti gotova odmah", rekao je Nenad Periš nakon sumnje da je njegov sin pronađen poslije skoro pet mjeseci potrage.

Podsjetimo, odjeća na izvučenom tijelu odgovara onoj kojoj je nosio Matej u noći nestanka.

CIK: 49 političkih stranaka nije podnijelo godišnji finansijski izvještaj, uputit će im urgenciju

CIK: 49 političkih stranaka nije podnijelo godišnji finansijski izvještaj, uputit će im urgenciju

Sa bolom u glasu, otac Nenad kaže da je dugo ipak čekao radosnu vijest, da se uporno nadao da će Matej biti pronađen živ.

"Informacija je došla poslije 139 dana. Došla je bolna vijest, grozna... Iako je prošlo toliko vremena mi smo čekali da nam se saopšti sretna vijest, da je nađen Matej živ... Ali, istina je drugačija i moramo je prihvatiti", kaže nesretni otac u ispovesti za Blic.

Teško mu je jako, a bol je, kaže, neopisiva. Uprkos tome, ovaj divni čovjek, želio je da se zahvali svima.

"Zahvaljujem se svima na molitvi i brizi. Toliko je bilo iskrenog saosećanja tokom potrage, to nikad neću zaboraviti jer to mi je jako značilo. Hvala svakom ponaosob, svakom vjerniku, običnom čovjeku, svešteniku, policiji, novinaru.

Svima posebno hvala i svakoga grlim. To što su imali saosećanja, što su svi željeli da Matej bude pronađen. To nikada neću zaboraviti koliko god bol bila teška", kaže Nenad.

U njegovom životu više ništa neće biti isto. Kako dodaje, od danas je "započeta nova stranica".

"Idemo dalje, moramo pokazati da naša vjera nije samo trenutna. Udahnimo vazduh, pogledajmo u nebo i kažimo: "Bože, hvala". Da, teško mi je, grozno mi je, nevjerovatno teško, ali moram da prihvatim i nastavim dalje", kaže on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije