Na mjestu gdje je navodno pronađeno tijelo Mateja, prije 8 godina desila se tragedija

2
Radiosarajevo.ba
Na mjestu gdje je navodno pronađeno tijelo Mateja, prije 8 godina desila se tragedija
Foto: Youtube/Republika News / Na mjestu gdje je navodno pronađeno tijelo Mateja, prije 5 godina desila se tragedija

Na Adi Huji u Beogradu u srijedu oko 9.30 sati pronađeno je tijelo mlađe muške osobe za koje se pretpostavlja da bi mogao biti Matej Periš, Splićanin za kojim se traga još od njegovog nestanka uoči Nove godine.

Srbijanski mediji podsjećaju da se na istom mjestu gdje je jutros pronađeno tijelo zasad neidentificirane osobe, prije osam godina dogodila velika tragedija.

Tamo se, naime, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je živote izgubilo troje mladih. Beogradska Republika piše kako stanari koji žive u blizini kažu da se ondje često događaju incidenti. Nekada je tamo dolazilo do obračuna u kojima su potezani i noževi, a 22. novembra 2014. na tom mjestu je BMW pri punoj brzini sletio u rijeku.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Troje iz vozila - dva mladića u dobi od 18 i 20 godina te 16-godišnja djevojka - poginuli su, a još troje je zadobilo teške povrede.

Vozač BMW-a je preživio, a utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola te brzinom od 110 kilometara na sat, bez prethodnog kočenja, sletio u Dunav. Šestero mladih prethodno su bili na tulumu, piše net.hr.

Podsjetimo, tijelo mlađe muške osobe pronašli su mornari jutros oko 9.20 sati. Kako su ranije objavili brojni srbijanski mediji, majica i ostala garderoba odgovara onome što je nosio Splićanin Matej Periš u noći kada je nestao. 

Matej Periš nestao je u noći između između 30. i 31. decembra prošle godine, kada je ostavio svoje drugove u beogradskom klubu "Gotik". Od tada je njegov nestanak velika misterija za sve.

Odmah su objavljeni snimci sa nekoliko kamera na kojima se vidi kako Periš trči, zaustavlja taksi, ponovo trči, a potom navodno silazi u rijeku. MUP je objavio i rekonstrukciju njegovog kretanja nakon što je izašao iz kluba.

Ono što je izvjesno jeste da je Matej izašao iz kluba i počeo da trči uzvodno uz Savu, prema Promenadi. On je bio samo u crnoj majici kratkih rukava i nije se zaustavljao.

Postojala je bojazan da ga je neko jurio, međutim, na jednom od snimaka koji se pojavio jasno se vidi da Matej brzo trči ulicom punom ljudi, ali niko mu nije za petama i sve je mirno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije