Zasjedalo vijeće Apelacionog suda: Kada će Sanjin Sefić biti izručen BiH

E. H.
Zasjedalo vijeće Apelacionog suda: Kada će Sanjin Sefić biti izručen BiH
Pred Apelacionim sudom u Novom Sadu danas je održana sjednica Vijeća ovog suda, a u vezi sa žalbom koju je podnio advokat Sanjina Sefića na odluku o izručenju njegovog klijenta pravosudnim organima Bosne i Hercegovine.

Ovakve informacije za Radiosarajevo.ba potvrdio je Dejan Koprić, advokat Sanjina Sefića, koji je dodao da je sjednica održana jutros, te da je Vijeće raspravljalo o tome da li su ispunjeni svi zakonom propisani uvjeti u vezi s izručenjem Sefića pravosudnim organima BiH.

"Ovo je samo jedna faza u postupku. O detaljima žalbe ne mogu govoriti, jer sjednica Vijeća nije bila javna", kazao je Koprić novinarima portala Radiosarajevo.ba.

Ako se podsjetimo, Sefićev advokat iskoristio je pravo da se žali na odluku Višeg suda u Novom Sadu, koji je 4. novembra odobrio izručenje njegovog klijenta pravosudnim organima BiH. Još od tada vodi se postupak, a kako nam je potvrdio Koprić, odluka Apelacionog suda bit će poznata u narednim danima, kada će se Vijeće pismeno obratiti njegovoj advokatskoj kancelariji.

Sanjin Sefić je 10. oktobra u Sarajevu, upravljajući putničkim motornim vozilom, skrivio saobraćajnu nesreću u blizini Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Tom prilikom smrtno su stradale dvije studentice Selma Agić i Edita Malkoč, a vrlo brzo nakon te nesreće Sefić je pobjegao, te se vrlo skoro našao na teritoriji Srbije.

Uhapšen je 12. oktobra na području Novog Sada, gdje se nalazi u pritvoru sve do danas, dok se čeka odluka pravosudnih organa Srbije o njegovom izručenju Bosni i Hercegovini, a na zahtjev Kantonalnog suda u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije