Tužilaštvo KS-a otvorilo istragu protiv Sanjina Sefića - na redu Sud

H. A.
Tužilaštvo KS-a otvorilo istragu protiv Sanjina Sefića - na redu Sud
/ Arhiv
Iz Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srbije potvrdili su danas da iz Sarajeva nisu dobili međunarodnu crvenu potjernicu koja predstavlja i nalog za hapšenje Sanjina Sefića, osumnjičenog za stravični udes u kojem su poginule dvije djevojke.

Kako su iz MUP-a Srbije naveli za Radiosarajevo.ba  do tog trenutka Federalno ministarstvo za unutrašnje poslove BiH nije raspisalo potjernicu za Sefićem.

No, iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdili su za Radiosarajevo.ba  da je otvorena istraga protiv Sanjina Sefića, osumnjičenog za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

"Tužilaštvo KS-a zatražilo je od Suda KS-a određivanje jednomjesečnog pritvora te raspisivanje potjernice budući da se osumnjičeni nalazi u bjekstvu", kazala je glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić.

Iz Federalne uprave policije rekli su nam ranije, da se čeka reakcija i raspisivanje potjernice iz Kantona Sarajevo, koja će biti odobrena po hitnom postupku.

Iz Suda Kantona Sarajevo još uvijek nismo dobili nikakav odgovor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije