MUP Srbije: Još uvijek nije raspisana crvena potjernica za Sanjinom Sefićem

S. Š. J.
MUP Srbije: Još uvijek nije raspisana crvena potjernica za Sanjinom Sefićem
Načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a KS-a Mevludin Halilović jučer je otkrio da je Sanjin Sefić, osumnjičeni za stravični udes u kojem su u Sarajevu živote izgubile studentice Edita Malkoč i Selma Agić, pobjegao prema Srbiji.

Sefić je navodno prošao "kroz crveno", jureći 100 kilometara na sat.

Danas smo kontaktirali Ministarstvo za unutrašnje poslove Republike Srbije kako bismo provjerili kojim informacijama raspolažu u susjednoj državi, te da li je u toku potraga za Sefićem.

Njihov odgovor prenosimo u cjelosti: 

„Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova BiH obratilo se sinoć oko 23.45 časova Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i obavestilo nas da se Sanjin Sefić sumnjiči za gaženje dve devojke u Sarajevu i da je pobegao sa lica mesta. Rekli su nam da je po njihovim podacima lice ušlo u Srbiju na graničnom prelazu Uvac, što smo mi i potvrdili. Kako Sarajevo do ovog trenutka nije raspisalo međunarodnu crvenu poternicu koja predstavlja i nalog za hapšenje, dok se ne budu stekli takvi uslovi službe u Srbiji nemaju zakonski osnov za lišenje slobode tog lica.

Pripadnici MUP-a Srbije pružiće svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju. Također, postoji i bilateralni Ugovor izmedju dveju drzava o policijskoj saradnji, koji definiše slučajeve u kojima dve države za određena krivična dela isporučuju svoje drzavljane. Do ovog trenutka Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova BiH nije raspisalo poternicu", navodi se u odgovoru Odjeljenje za medije i komunikacije MUP-a Republike Srbije koji su dostavili za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije