Kako je pobjegao? Granična policija BiH znala da se traga za Sefićem

Radiosarajevo.ba
Kako je pobjegao? Granična policija BiH znala da se traga za Sefićem
/ Sanjin Sefić
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obavijestio je Graničnu policiju Bosne i Hercegovine u prvim satima nakon udesa ispred Historijskog muzeja da je Sanjin Sefić (1991.) osumnjičen da je u Sarajevu usmrtio dvije osobe i da je u bijegu.

Iz Granične policije Bosne i Hercegovine potvrdili su ovu informaciju te istaknuli da je podatak odmah proslijeđen svim organizacionim jedinicama GPBiH.

Podsjećamo vas, Sanjin Sefić osumnjičen je da je u ponedjeljak navečer, iza 21 sat, „prošao“ kroz crveno svjetlo, jureći 100 kilometara na sat, i usmrtio dvije studentice, Editu M. i Selmu A., koje su prelazile raskrsnicu na pješačkom prelazu, dok je na semaforu bilo zeleno svjetlo za pješake. Sefić je pobjegao s mjesta udesa. Njegovo vozilo, policija je pronašla nakon ponoći, a sinoć, u 20.45, saznali smo da je Sefić prešao granicu BiH i Srbije i nestao...

„Granična policija BiH je 11. oktobra oko 9.30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP Kantona Sarajevo da je S.S. 11. oktobra 2016. u 6.36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac.

Na usmeni zahtjev nadležnih iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, Granična policija BiH dostavila je ovu informaciju nadležnom organu u 13.30 sati. Na pismeni zahtjev MUP-a Kantona Sarajevo, informacija je u pismenoj formi dostavljena u 16.45 sati“, saopćeno je iz Granične policije.

Zbog činjenice da je Sefić pobjegao iz BiH iako je Granična policija bila obaviještena da se za njim traga, pokrenuta je i istraga.

„Granična policija BiH je 11. oktobra godine pokrenula interne i druge postupke u cilju provjere postupanja svih policijskih službenika uključenih u obavljanje graničnih provjera S.S. i zaduženih za prijenos informacija i naredbi u vezi sa S.S. Protiv svih policijskih službenika za koje bude utvrđeno da su načinili propuste u obavljanju službene dužnosti, bit će pokrenuti disciplinski i drugi postupci i bit će rigorozno sankcionirani o čemu ćemo javnost informirati", istaknuto je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije