Danas dženaza ubijenoj studentici Selmi A.

Radiosarajevo.ba
Danas dženaza ubijenoj studentici Selmi A.
Dženaza Selmi A., studentici koja je poginula u ponedjeljak navečer na raskrsnici u Sarajevu, bit će klanjana danas.

Dženaza će se klanjati nakon ikindija-namaza, u 15.45, ispred bugojanske Sultan Ahmedove džamije, a ukop će se obaviti na mezarju Jaklić.

Edita M., njena najbolja prijateljica koja je ubijena s njom, bit će ukopana sutra, u mezarju GISA u Bosanskoj Krupi. Dženaza će se klanjati ispred porodične kuće, iza podne-namaza – u 13.30.

Podsjećamo vas, ove dvije studentice, na raskrsnici ispred Historijskog muzeja u Sarajevu, vozilom je udario 25-godišnji Sanjin Sefić, koji je pobjegao s mjesta udesa. Jedna djevojka poginula je na mjestu događaja, dok je druga odvezena u bolnicu, ali nisu je mogli spasiti.

Sinoć smo doznali da je Sefić jučer ujutro, oko pola 7, prešao granicu BiH i Srbije. Njegovo vozilo pronađeno je šest sati ranije...

Brojni građani Bugojna i Sarajeva sinoć su protestirali u ova dva grada, te su, odavši počast ubijenim djevojkama, zahtijevali da se zaustavi divljanje na bh. cestama te da odgovorni, oni koji su na vlasti, podnesu ostavke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije