Tužilaštvo: MUP nas nije obavijestio o bijegu Sanjina Sefića

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo: MUP nas nije obavijestio o bijegu Sanjina Sefića
N1 / Sanjin Sefić
Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo istaknuto je večeras kako su informaciju o bijegu Sanjina Sefića dobili od Granične policije naše zemlje i Obavještajno-sigurnosne agencije.

Podsjećamo vas, dvije djevojke (20 i 21 godina) Selma A. i Edita M. nastradale su dok su prelazile raskrsnicu ispred Historijskog muzeja Sarajevo na kojoj je bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake. Udario ih je Sanjin Sefić, 25-godišnji Sarajlija, koji je s Golfom 6 projurio kroz "crveno", vozeći 100 kilometara na sat.

Pobjegao je nakon udesa, ne zaustavivši se, a večeras smo doznali da je granicu sa Srbijom prešao rano jutros - imao je i dvojicu saučesnika, za kojima je također raspisana potjernica.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo naveli su kako obavijest o Sefićevom bijegu nisu dobili od MUP-a.

Iz ovih su razloga, od Vahida Ćosića, sarajevskog komesara, tražili da poduzme hitnu istragu i utvrdi ko je odgovoran za ovaj propust.

Dodajmo i to da su večeras, zbog sinoćnje tragedije, u Bugojnu i Sarajevu održani protesti  na kojima je učestvovalo više od hiljadu ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije