Izjava ministra za unutrašnje poslove nakon sinoćnje tragedije u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Izjava ministra za unutrašnje poslove nakon sinoćnje tragedije u Sarajevu
/ Vedran Mulabdić
Edita M. iz Bosanske Krupe i Selma A. iz Bugojna poginule su sinoć u Sarajevu.

Osumnjičeni za njihovo stradanje jeste 25-godišnji vozač Sanjin Sejfić iz Sarajeva. Pobjegao je s mjesta udesa i još uvijek se negdje skriva. Još jednom vas molimo, ako imate BILO kakvih informacija o njegovoj lokaciji da odmah pozovete 122.

Već jutros se ispred Vlade Kantona Sarajevo okupila manja grupa građana, a za večeras, u 20 sati, najavljeno je veliko okupljanje na mjestu pogibije studentica.

I ministar za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić dao je prvu izjavu, kazavši kako je u toku intenzivna potraga za Sejfićem.

„Od ranije je poznat policiji i imamo indicije da je korisnik opojnih sredstava“, rekao je on za Avaz i dodao: „Vjerujte policija radi sve što je u njenoj nadležnosti i sve što može da sigurnost bude na nivou. Ovaj slučaj je takav da on nije mogao biti predviđen, tu je mogao stajati bilo ko, vi, ja... Tu je tuga, dva mlada života su prekinuta zbog nečijeg divljanja.“

Poručio je kako kao roditelj i građanin Sarajeva suosjeća s roditeljima.

„Znam da to nije nikakva utjeha, ali vjerujte da sam i ja ogorčen kao i svi drugi“, naglasio je ministar.

Zaključio je kako je trenutno u fazi javne rasprave novi zakon o sigurnosti u saobraćaju koji se donosi na državnom nivou, te se nada da će on donijeti više sigurnosti u saobraćaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije