40 crnih sarajevskih dana: Šest mrtvih u udesima, četiri vozača pobjegla...

L. R.
40 crnih sarajevskih dana: Šest mrtvih u udesima, četiri vozača pobjegla...
Radiosarajevo.ba / Arhiva/Ilustracija
Dvije djevojke, studentice iz Bugojna i Bosanske Krupe, sinoć su poginule u Sarajevu. Stradale su nakon što ih je ispred Historijskog muzeja udario vozač, nezvanično inicijala S.S., koji je od ranije poznat policiji.

Jedna je imala 20, a druga 21 godinu. Jedna je poginula na mjestu nesreće, druga u koševskoj bolnici. Vozač je pobjegao s mjesta događaja i do trenutka pisanja ovog teksta, još uvijek nije uhapšen, a u toku je velika potraga za njim, nakon što je pronađeno vozilo s kojim je udario dvije studentice.

U Bosni i Hercegovini se od početka godine dogodilo oko 25.000 saobraćajnih nesreća u kojima je, prema službenim podacima, smrtno stradalo više od 200 osoba, a više od 4.500 ih je teško povrijeđeno. U Federaciji se najviše nesreća dogodilo u Kantonu Sarajevu, a najčešći uzroci udesa bili su vožnja neprilagođenom brzinom i nepoštivanje prvenstva prolaza te vožnja pod dejstvom alkohola.

U prvih šest mjeseci ove godine u Sarajevu poginulo je deset osoba u udesima – pet vozača i pet pješaka. Povrijeđeno je ih skoro 600...

Mi smo provjerili naš arhiv Crne hronike od 31. augusta i pronašli smo čak 29 udesa koji su se dogodili na području Sarajeva. U tih 29 udesa, smrtno je stradalo šest osoba... Ono što je zastrašujuće jeste i podatak da su čak četiri vozača, koja su skrivili udese, pobjegli s mjesta događaja.

10. oktobar • Poginule dvije pješakinje ispred Historijskog muzeja

U nesreći koja se dogodila ispred Historijskog muzeja, poginule su dvije pješakinje, studentice od 20 i 21 godinu. Vozač je pobjegao s mjesta nesreće.

6. oktobar • Nesreća u Sarajevu: Autobusom udario ženu

Na raskrsnici ulica Halida Kajtaza i Put života desila se saobraćajna nesreća, u kojoj je povrijeđena pješakinja – hitno je prevezena na UKCS.

3. oktobar • Težak udes: Ima povrijeđenih

U blizini Energopetrolove pumpe u Semizovcu večeras je došlo do teške saobraćajne nesreće, čiji učesnici su povrijeđeni. Učesnici udesa zadobili su lakše tjelesne povrede.

30. septembar • Jedna osoba povrijeđena u sudaru dva vozila

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sarajevskoj ulici Maršala Tita povrijeđena je jedna osoba. Nesreća se dogodila nakon sudara dva vozila.

30. septembar • Udes u Hadžićima: Povrijeđen pješak

Na magistralnom putu M-17 došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđen jedan pješak.

29. septembar • Sarajevo: Automobilom udario pješakinju

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u sarajevskom naselju Briješće povrijeđena je pješakinja. Nezgoda se dogodila u ulici Safeta Zajke u 17:30 sati.

28. septembar • U udesu u Hotonju povrijeđena jedna osoba

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u vogošćanskom naselju Hotonj povrijeđena je jedna osoba. Saobraćajna nesreća dogodila se oko 17:10 sati.

28. septembar • Automobil udario djevojčicu u Sarajevu

U sarajevskom naselju Marijin-Dvor dogodila se saobraćajna nesreća - automobil je udario djevojčicu. Djevojčicu je udario automobil u sarajevskoj ulici Kranjčevićeva, blizu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

26. septembar • U sudaru tri vozila povrijeđene dvije osobe

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sarajevskom naselju Alipašino Polje povrijeđene su dvije osobe. Saobraćajna nesreća se dogodila oko 20.55 sati, a udes u kojem su učestvovala tri vozila dogodio se u ulici Bulevar Meše Selimovića. Vozač automobila Golf 2 koji je skrivio saobraćajnu nesreću pobjegao je s mjesta događaja.

25. septembar • Jedna osoba povrijeđena u sudaru četverocikla i automobila

U Sarajevu je danas došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba povrijeđena. Do sudara je došlo u blizini zgrade Općine Novi Grad oko 15:30 sati. U sudaru su učestvovali četverocikl i putničko vozilo, a jedna osoba je povrijeđena. Nažalost, osoba povrijeđena u ovom udesu preminula je nekoliko dana kasnije.

24. septembar • Jedna osoba povrijeđena u udesu na Stupu

U sarajevskom naselju Stup dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena jedna osoba. Dva automobila sudarila su se u ulici Džemala Bijedića bb kod zgrade Energoinvesta KS-a.

23. septembar • Povrijeđena pješakinja na Dolac-Malti

U sarajevskom naselju Dolac-Malta povrijeđena je pješakinja. Saobraćajna nesreća dogodila se oko 12 sati; kako javljaju očevici, od udara je žena pala na cestu, a automobil joj je prikliještio nogu.

21. septembar • Dvije osobe lakše povrijeđene u sudaru

U sudaru dva putnička vozila na magistralnom putu M-5 Sarajevo - Pale, na lokalitetu Lapišnica, dvije osobe zadobile su lakše povrede. Sudarili su se putnički automobili Golf 4 i Audi A-5 te su vozač i suvozač u Golfu zadobili lakše povrede.

20. septembar • Sudar u centru, jedno lice prevezeno u bolnicu

Dva vozila sudarila su se oko 14 sati ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu. U nesreći je jedno lice povrijeđeno zbog čega je hitno prevezeno na Kliniku urgentne medicine.

19. septembar • Udes kod Kampusa: Povrijeđena pješakinja

U sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, u blizini Kampusa Univerziteta u Sarajevu, oko 13 sati desila se saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena jedna pješakinja. U saobraćajnoj nesreći povrijeđena je jedna ženska osoba, koju je oborilo vozilo.

17. septembar • U sudaru tri vozila povrijeđene tri osobe

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sarajevskom naselju Nedžarići povrijeđene su tri osobe. Nesreća se dogodila u blizini sarajevskog aerodroma oko 14:10 sati. Sudarila su se tri vozila prilikom čega su tri osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

17. septembar • U udesu teško povrijeđen pješak - vozač pobjegao

Vozilo nepoznate marke i registarskih oznaka, kojim je upravljao nepoznati vozač, jučer je oko 14.10 sati na kolovozu ulice Megare, općina Stari Grad, oborilo na kolovoz pješaka A. H., rođen 1990. iz Sarajeva, te se udaljilo s mjesta događaja. Pješak A.H. zadobio je teške tjelesne povrede.

16. septembar • Motociklista povrijeđen u sudaru s taksi vozilom

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sarajevskom naselju Hrasno povrijeđen je motociklista. Saobraćajna nesreća u kojoj se motociklista sudario s taksi vozilom dogodila se oko 16:50 sati u Ulici Azize Šaćirbegović.

15. septembar • U sudaru tri vozila povrijeđene dvije osobe

U sarajevskom naselju Buča Potok dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene dvije osobe. Saobraćajna nesreća dogodila se oko 20:10 sati, a u udesu koji se dogodio u blizini podvožnjaka u Buča Potoku učestvovala su tri vozila.

15. septembar • Dva udesa u Sarajevu u najvećoj gužvi: Povrijeđen pješak

U popodnevnim satima u glavnom gradu BiH dogodile su se dvije saobraćajne nesreće. U sarajevskom naselju Marijin Dvor pored zgrade Parlamentarne skupštine BiH oko 16:00 sati dogodio se lančani sudar. Sudarila su se tri vozila, prilikom čega je drugom automobilu pričinjena veća materijalna šteta. Usred najveće saobraćajne gužve u gradu, dogodila se još jedna saobraćajna nesreća u Ulici Obala Kulina bana kod zgrade Glavne pošte, prilikom koje je povrijeđen pješak.

13. septembar • Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći u Hadžićima

Teška saobraćajna nesreća desila se u 16. 20 sati u Hadžićima. Naime, kako su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, u saobraćajnoj nesreći povrijeđeno je nekoliko lica, a jedno lice je smrtno stradalo.

12. septembar • Na Stupu se sudarila četiri automobila

Četiri vozila sudarila su se u popodnevnim satima u sarajevskom naselju Stup. Saobraćajna nesreća dogodila se na glavnoj saobraćajnici oko 17:40 sati, a jedna osoba je lakše povrijeđena.

12. septembar • Strašna nesreća u Hadžićima: Vozač zadobio teške tjelesne povrede

Sinoć se u Resniku kraj Hadžića dogodila strašna saobraćajna nesreća u kojoj je vozač automobila koji je sletio s ceste i završio na krovu zadobio teške tjelesne povrede. Nesreća se dogodila oko 23 sata, a u udesu je učestvovalo samo ovo vozilo. Vozač S.A. je hitno prevezen u koševsku bolnicu, a pored njega lakše povrede su zadobile još dvije osobe.

11. septembar • Udes u blizini Sarajeva: Poginula djevojka, petoro povrijeđeno

Dvadesetgodišnja djevojka S.M. iz Bratunca je poginula, a pet osoba je povrijeđeno u teškoj saobraćanoj nesreći u mjestu Ponor kod Miljevine, na putu Foča-Sarajevo.  Nakon sudara, koji se dogodio protekle noći, automobil i kombi su sletjeli u rijeku Bistricu. U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo je rečeno da je stradala S.M. bila suvozač u vozilu „BMW X5“, da je teško povrijeđen vozač tog automobila D.D. (36) iz Foče, koji je prevezen u tamošnju bolnicu. Lakše povrede zadobile su još četiri osobe.

7. septembar • Sarajevo: Trolejbus udario pješakinju

U blizini sarajevskog Mojmila, na dijelu 10. transverzale, trolejbus je danas udario pješakinju. Nesreća se dogodila u 12.45, a još uvijek se utvrđuju okolnosti zbog kojih je došlo do udesa. Doznajemo da je pješakinja, inicijala B.S.A., prevezena u koševsku bolnicu gdje se utvrđuje stepen povreda.

5. septembar • Uhapšen 44-godišnjak nakon bjekstva sa mjesta saobraćajne nezgode

Policija MUP-a Kantona Sarajevo u nedjelju je uhapsila je S.E. (1972) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, ugrožavanja sigurnosti, te neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi. Prema dnevnom izvještaju MUP-a KS, uhapšeni S.E. je 1.septembra ove godine na kolovozu ulice Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, vozilom marke “mercedes”, registarskih oznaka M85-A-622, udario maloljetnog pješaka V.A. iz Sarajeva, a potom se udaljio sa mjesta saobraćajne nezgode. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, dječak V.A. zadobio je teške povrede opasne po život.

4. septembar • Hotonj: Pješakinja povrijeđena nakon što ju je udario automobil

U sarajevskom naselju Hotonj u poslijepodnevnim satima je došlo do saobraćajnog udesa u kojem je jedna osoba povrijeđena. Pješakinja je zadobila lakše tjelesne povrede.

4. septembar • U centru Sarajeva u udesu povrijeđena pješakinja

U Sarajevu je danas, u 12.55 sati, u saobraćajnoj nesreći u ulici Maršala Tita povrijeđena pješakinja. Navodno je pješakinju udario vozač kombija.

31. august • Poginuo vozač u Nalinoj ulici nakon što se prevrnuo kamion

U saobraćajnoj nesreći koja se u poslijepodnevnim satima dogodila u ulici Nalina, općina Stari Grad Sarajevo, danas je smrtno stradao vozač kamiona. Do nesreće s tragičnim ishodom došlo je uslijed prevrtanja kamiona u 12:20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije