Poznata hrvatska televizija završila u stečaju s dugom od preko 98.000 eura

0
Radiosarajevo.ba
Poznata hrvatska televizija završila u stečaju s dugom od preko 98.000 eura
Foto: Printscreen / Dubrovačka televizija (DUTV)

Trgovački sud u Dubrovniku nedavno je donio važnu odluku o spajanju stečajnih postupaka nad Dubrovačkom televizijom (DUTV), objedinjujući ih u jedinstveni postupak radi zajedničke odluke o stečaju.

Dubrovačka televizija, osnovana 2005. godine od strane Dragana Banovića, prestala je s emitiranjem programa u februaru ove godine zbog financijskih poteškoća.

Uprava DUTV-a je početkom maja pokrenula stečajni postupak navodeći prevelik dug, blokiran poslovni račun te nemogućnost isplate plaća za radnike. Financijska agencija (Fina) je naknadno podnijela zahtjev za skraćeni stečajni postupak, ističući da je kompanija od juna 2020. godine imala nagomilane dugove u iznosu od preko 98.000 eura (191.532 KM).

Lokalni izbori u BiH: Uvedena nova tehnologija za autentifikaciju birača i prijenos rezultata

Lokalni izbori u BiH: Uvedena nova tehnologija za autentifikaciju birača i prijenos rezultata

Ovaj potez suda predstavlja ključni korak u rješavanju financijskih obaveza DUTV-a, koji je bio važan lokalni medij za Dubrovnik od svog osnutka. Gašenje televizije je rezultiralo gubitkom posla za trinaestero zaposlenika, što je dodatno naglasilo ozbiljnost financijskih problema s kojima se kompanija suočavala, piše Jutarnji list.

Stečajni postupak će biti ključan za definiranje daljnjih koraka u smislu namirenja dugova i sudbine DUTV-a, čiji je pad ostavio značajan utjecaj na medijsku scenu Dubrovnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije