Odlikovanje admiralu JNA: Odbio da bombarduje Hrvatsku

Fena
Odlikovanje admiralu JNA: Odbio da bombarduje Hrvatsku
/ Filip Vujanović (Foto: cdm.me)
Na inicijativu nevladine organizacije Građanska alijansa, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, povodom sutrašnjeg državnog praznika, posthumno će odlikovati admirala bivše JNA Vladimira Barovića.

Barović je na početku rata na prostoru bivše Jugoslavije odbio da bombarduje primorske gradove u Hrvatskoj.

Admiral Barović, koji je bio komandant Jugoslovenske ratne mornarice za oblast Istre, 1991. godine izvršio je samoubistvo na ostrvu Visu, pošto je odbio naređenje da bombarduje primorske gradove u Hrvatskoj.

U otvorenom pismu predsjedniku Crne Gore, Građanska alijansa pohvalila je odluku da se posthumno odlikuje bivši admiral.

"Četiri mjeseca nakon naše javne inicijative da admiralu Vladimiru Baroviću posthumno uručite orden, konačno ste potpisali ukaz. Zahvalni smo na prihvatanju inicijative i čestitamo na hrabrosti, jer se izgleda tako zove sve što je otklon od onoga što je većinska i zvanična Crna Gora nečasno radila 90-ih i čega ste u kontinuitetu dio od 1993. godine i Vi, pa je i ovo na neki način i čudan put pročišćenja za vaše najbliže saradnike u stranci", naglašava se u pismu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije