Zaplijenjeno 60 kilograma skanka

Anadolija
Zaplijenjeno 60 kilograma skanka
Pixabay / Ilustracija
Službenici granične policije Crne Gore sinoć su zaplijenili oko 60 kilograma skanka koji je, kako se sumnja, bio namijenjen krijumčarenju i stavljanju u promet, i uhapsili osumnjičenog za to krivično djelo, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije je saopšteno da su službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi u četvrtak, u večernjim satima, postupajući na osnovu operativnih saznanja, na putu Gostilj - Balabani zaustavili automobil "Peugeot Rancer", kojim je upravljao I.K. (46), rođen u Vraki - Albanija, nastanjen u Golubovcima.

"Pregledom vozila policijski službenici su u zadnjem tovarnom dijelu pronašli i oduzeli tri vreće u kojima se nalazilo ukupno 60 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga skank, ukupne bruto mase oko 60 kilograma", precizira se u saopštenju.

O događaju je, kako se navodi, obaviješten Odsjek za borbu protiv droge, koji je o svemu obavijestio nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Osim skanka, od osumnjičenog je oduzeto i vozilo, kao i drugi predmeti i stvari koji su, kako se sumnja, korišćeni u izvršenju krivičnog djela", saopšteno je iz policije, uz napomenu da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je I.K. u dužem periodu skank nabavljao na području Albanije, a potom ga krijumčario u Crnu Goru i zemlje okruženja, radi nelegalnog stavljanja u promet.

"Osumnjičeni I.K. je lišen slobode i danas je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopštila je crnogorska policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije