Odbijena žalbe Dijane Hrkalović: Prijeti joj pet godina zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Odbijena žalbe Dijane Hrkalović: Prijeti joj pet godina zatvora
Instagram / Dijana Hrkalović

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe branilaca bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović na rješenje kojom joj je 24. decembra ponovo određen pritvor.

Ovom odlukom potvrđeno je rješenje Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalnog suda), precizirala je za Tanjug portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Suđenje Dijani Hrkalović je zakazano za 2. mart, prenose srbijanski mediji.

Objavljen snimak: Pogledajte kako su "Pink Panteri" pljačkali u Grčkoj

Objavljen snimak: Pogledajte kako su "Pink Panteri" pljačkali u Grčkoj

Hrkalović je dva mjeseca u pritvoru do 10. decembra kada je puštena da se brani sa slobode nakon što je tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije protiv nje podnijelo optužnicu sudu.

Na odluku o ukidanju pritvora žalilo se tužilaštvo, a Apelacioni sud je usvojio žalbu i naložio da se taj prijedlog ponovo razmotri, nakon čega joj je pritvor ponovo određen 24. decembra odlukom Specijalnog suda i to zbog opasnosti od bjekstva.

Optužnim prijedlogom Hrkalović se tereti zbog dva krivična djela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Portal Radiosarajevo.ba je u januaru 2021. godine pisao o špijunskoj aferi koja potresa Srbiju!

Policija je tada prikupila dokaze koji ukazuju da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice nelegalno prisluškivani.

Ironija je u tome jer je javnost, i u Srbiji, i u regionu upravo Hrkalovićevu upoznala kao "Vučićevu saradnicu za tajne operacije".

Naime, o njoj se više saznalo kada su Milan Dumanović i Mladen Trbović, bivši policajci Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje MUP-a Srbije, uhapšeni 31. decembra 2016. godine i kasnije optuženi jer su navodno odali službenu tajnu time što su u intervjuu za Al Jazeeru Balkan govorili o tajnoj misiji u kojoj su učestvovali 11. jula 2015. godine u Potočarima, prilikom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici. Podsjetimo, tada je došlo do napada na ondašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Prema iskazima srbijanskih policajaca, u Bosnu i Hercegovinu je ilegalno, bez legitimacije i oružja, ušlo 20-tak policajaca MUP-a Srbije. Njihov zadatak je bio da tajno snimaju komemoraciju srebreničkim žrtvama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije