Dijana Hrkalović ponovo saslušana

0
Radiosarajevo.ba
Dijana Hrkalović ponovo saslušana
Foto: MUP Srbije / Dijana Hrkalović

Hrkalovićka je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

Bivša sekreterica u Ministarstvu unustrašnjih poslova Srbije, Dijana Hrkalović, ponovo je danas saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine utjecajem, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Ona je na saslušanju negirala krivično djelo i izjasnila se da nije kriva, prenio je Tanjugu jedan od njenih branilaca advokat Nenad Tasić.

Matursko veče udar na džepove roditelja: Koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo slavlje?

Matursko veče udar na džepove roditelja: Koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo slavlje?

Ona je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen.

Kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Sve navode krivične prijave Hrkalovićka je negirala na saslušanju u Tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije