Dijana Hrkalović se oglasila nakon izlaska iz zatvora

4
Radiosarajevo.ba
Dijana Hrkalović se oglasila nakon izlaska iz zatvora
Instagram / Dijana Hrkalović

Bivša sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović, koja je povezana sa dešavanjima u Srebrenici iz 2015. godine, puštena je sinoć iz zatvora, a pravo iz pritvorske jedinice u kojoj je bila sama, otišla je u svoj stan u beogradskom naselju Voždovac.

Bivša sekretarka MUP nije bila raspoložena da daje izjave, ali se zato oglasila rano jutors. 

Dijana je na svom Instagram nalogu objavila fotografiju, uz koju je napisala: 

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Dobro jutro. Ja se malo vratila. Hvala svima na podršci".

Dijana Hrkalović privedena je 17. oktobra zbog, kako se pretpostavlja, navodnog uklanjanja dokaza poslije ubistva Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Natalije.

Sumnja se da je ona pomogla jednom od vođa navijača Partizana Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, da 2018. bude oslobođen za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu!

Operativnim radom koji je sprovođen nad Belivukom istražitelji su otkrili da je Hrkalovićeva, pred zločin koji se dogodio u centru Beograda 30. januara 2017. godine, poslala poruku Belivuku u kojoj je pisalo: „Oni ili mi“.

Dijana Hrkalović selfie - undefined

Instagram: Dijana Hrkalović selfie

Podsjetimo, na suđenju dvojici bivših policijskih službenika za navodno odavanje službene tajne u slučaju „Potočari“, ispitana je upravo Dijana Hrkalović.

Mladena Trbovića i Milana Dumanovića tužila je Srbija zbog toga što su javno govorili o tajnom snimanju komemorativnog skupa u Srebrenici 2015. kada je napadnut tadašnji premijer, a trenutno predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dumanović i Trbović su prvi progovorili o nelegalnom boravku pripadnika Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje MUP-a na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici 2015. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije