Objavljene slike s mjesta avionske nesreće kod Zagreba: "Našli smo ga u šumi"

0
Radiosarajevo.ba
Objavljene slike s mjesta avionske nesreće kod Zagreba: "Našli smo ga u šumi"
Foto: HGSS / Prizori s mjesta avionske nesreće

Danas, 25. maja 2024. u 16:13 sati dobili smo dojavu od OCCZ-a o mogućem padu manjeg aviona na području Lučkog. Na teren su odmah upućeni timovi HGSS Stanice Zagreb, Samobor i Karlovac, te su trenutno na terenu s ostalim operativnim snagama. vatrogasaca, policije i HMS, saopćeno je iz hrvatskog GSS-a.

Ekipa HGSS Stanica Samobor stigla je na teren u 17:18 sati. Na lokaciji su bili prisutni policija, vatrogasci DVD-a Stupnik i djelatnici hitne pomoći. Avion je pronađen na lokaciji Stupnički Obrež, u šumi.

HGSS-ovac Damir Pavelić bio je među prvima na mjestu pada aviona.

Vrelo poslijepodne: Sarajlije i turisti uživaju u bajramskoj šetnji

Vrelo poslijepodne: Sarajlije i turisti uživaju u bajramskoj šetnji

"Nismo isprva znali gdje je avion pao, pa smo počeli pretraživati teren. U međuvremenu smo dobili tačne koordinate i uputili se tamo. To je ravničarska gusta šuma; avion je propao kroz krošnje i bilo ga je teško uočiti iz zraka. Prilično je uništen, okrenuo se naopačke. Naše su kolege već zbrinjavale unesrećene koji su stigli prije nas. Srećom, nisu bili teško ozlijeđeni, više su pretrpjeli udarce, traume i šok.

Potom je krenuo transport unesrećenih. Zbog šumovitog terena morali smo ih nositi u nosilima i transportirati do hitne", rekao je Pavelić za RTL.

Dodao je da teren za HGSS-ovce i nije bilo toliko zahtjevan jer je ravan.

Prizori s mjesta avionske nesreće
Foto: HGSS: Prizori s mjesta avionske nesreće

Ozlijeđeni su prevezeni u bolnice, a preostaje izvlačenje tijela preminule osobe.

"HGSS je zajedno s djelatnicima hitne medicinske pomoći sudjelovao u trijaži ozlijeđenih, pružanju prve pomoći i pripremi unesrećenih za transport. Na lokaciji su pronađene četiri ozlijeđene osobe i jedna smrtno stradala osoba. Zajedničkim snagama svih službi, unesrećeni su transportirani do vozila hitne medicinske službe (HMS). Na intervenciji su još sudjelovali helikopter HMS-a i helikopter MUP-a.

HGSS izražava sućut obitelji poginulog. Ovaj događaj podsjetnik je na važnost koordiniranog djelovanja svih službi u kriznim situacijama. Ovakvi scenariji redovito se uvježbavaju kako bi HGSS, kao i ostale žurne službe, bili spremni za ovakve i slične intervencije", priopćili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije