Višestruka prvakinja Hrvatske povrijeđena u padu aviona kod Zagreba

0
Radiosarajevo.ba
Višestruka prvakinja Hrvatske povrijeđena u padu aviona kod Zagreba
Foto: Facebook / Veselka Klobučarić-Pirc je jedna od povrijeđenih

Jedna od povrijeđenih u avionskoj nesreći koja se danas, 25. maja, dogodila kraj Zagreba je Veselka Klobučarić-Pirc, predsjednica padobranskog kluba Croatia i viceprvakinja Europe u skokovima na cilj.

Prebačena je helikopterom u KB Dubrava, a 24sata.hr je razgovarao s njenim suprugom Zdravkom koji nam je rekao kako Klobučarić-Pirc ima prijelom noge, a sumnjaju i na ozljedu kičme.

"Poletjeli su i trebali odraditi skok sa 1500 metara, jer su trenirali za predstojeće državno prvenstvo", rekao je njen suprug.

Strašne scene u Indiji: U sudaru vozova poginulo najmanje pet osoba

Strašne scene u Indiji: U sudaru vozova poginulo najmanje pet osoba

Klobučarić-Pirc je po struci inženjerka grafičke tehnologije, te nastavnica padobranstva. Skače od 1985. godine i od tad je s padobranom skočila čak 4708 puta. Bila je članica Državne reprezentacije bivše Jugoslavije od 1990.– 1991.g. - klasične discipline i paraski. Vice prvakinja bivše Jugoslavije u skokovima na cilj 1990.g. Članica Državne reprezentacije RH od 1992.  do 2012.g, vice prvakinja Europe u disciplini skokova na cilj te 3. mj. ekipno žene u skokovima na cilj u Osijeku, 2007.g.

Višestruka je državna prvakinja RH i osvajačica brojnih medalja sa Europskih i Svjetskih kupova, te visoki plasmani na Europskim, Svjetskim prvenstvima i Mondialima u skokovima na cilj te disciplini paraski. Navode da je vrhunska sportašica Hrvatske I kategorije HOO-a, dobitnica pet statua Orao za najboljeg padobranca/padobranku godine u RH te dobitnica Nagrade za životno djelo Dr. Oton Kučera za trajni doprinos u promicanju tehničke kulture Zagreba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije