Objavljen video dramatičnog hapšenja plaćenog ubice: Bio angažovan od strane šefa srbijanske mafije

2
Radiosarajevo.ba
Objavljen video dramatičnog hapšenja plaćenog ubice: Bio angažovan od strane šefa srbijanske mafije
Foto: Prtscr / Youtube / Hapšenje u Srbiji

Srbijanska policija objavila je snimku uhićenja plaćenog ubice Miloša Krstića (38). U akciji je sudjelovao i Europol, koji ne navodi identitet uhapšenoga. Krstića se tereti da je 2021. u Beogradu ubio Zorana Uskokovića Skoleta (33).

Njegov otac, Zoran Uskoković Stariji, ubijen je prije 20-ak godina nakon filmske potjere i skoro na istom mjestu. Tada se vjerovalo da je motiv ubistva, kako piše Dnevnik, bila je osveta za likvidaciju ratnog zločinca i kriminalca Željka Ražnatovića Arkana.

Opasnog plaćenog ubicu, kako ga naziva Europol, angažovao je šef srbijanskog mafijaškog klana da iz osvete likvidira Uskokovića Skoleta, a do njega se došlo zahvaljujući analizi kriptiranih podataka koji su prikupljeni u jednoj od brojnih istraga koje se vode protiv mnogih kriminalnih skupina diljem Europe.

Azem Vllasi: 'Teško Bosni koja mora slušati Dodika, čudi me šutnja zvaničnog Sarajeva'

Azem Vllasi: 'Teško Bosni koja mora slušati Dodika, čudi me šutnja zvaničnog Sarajeva'

"Vođa organizovane kriminalne skupine imao je ključnu ulogu u regrutovanju plaćenog ubice i koordiniranju logistike i samog ubojstva. Osmislio je plan i organizovao bijeg ubice, regrutovao još dvojicu osumnjičenih koji su bili zaduženi za praćenje žrtve te nabavio oružje koje je korišteno u ubistvu, a koje je doneseno u Srbiju posebno za ovaj zločin", izvijestio je Europol.

Angažavone su osobe nadzirale Uskokovića prije ubistva da bi ubica bio upoznat s njegovim navikama i mjestima kretanju, a ubijen je 29. januara 2021. oko 23:30. Ubica, koji je bio maskiran u starca sa štapom, čekao ga je skoro sat vremena. Uskokoviću je prišao nakon što je vidio da parkira vozilo te ga pištoljem s metra udaljenosti upucao u čelo i bradu. Nakon ubistva, kako se vidi na snimci nadzorne kamere, Uskoviću je iz ruke uzeo nekakav predmet.

Osim Krstića, u Beogradu su uhapšeni N. Ž. (45), A. D. (31) i V. B. (39) zbog sumnje da su počinili kaznena djela teško ubistvo i udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, stoji u saopćenju MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije