Objavljen snimak: Vatrogasci iz užarenog vozila izvukli bebu

1
Radiosarajevo.ba
Objavljen snimak: Vatrogasci iz užarenog vozila izvukli bebu
Foto: Printscreen / Facebook / Vatrogasci Umag / Brza intervencija vatrogasaca

Na Facebook stranici Javne vatrogasne jedinice Umag objavljen je video u kojem je zabilježen trenutak izvlačenja bebe iz užarenog automobila na parkiralištu u Umagu u Hrvatskoj.

Ovaj slučaj zanemarivanja djeteta šokirao je javnost. Kako piše Glas Istre, policija je oko 12.30 sati postupala po dojavi da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu Golf, njemačkih registarskih oznaka, zaključano dijete.

Po dolasku policajaca na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje srećom nije povrijeđeno.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Kako je jučer pisao Glas Istre, vatrogasci Javne vatrogasne jedinice Umag jučer u 12.54 sati dobili su poziv policije za intervencijom. Dok je vanjska temperatura zraka bližila se 30 stepeni, zatekli su sedmomjesečnu bebu zaključanu u automobilu, gdje je beba sigurno bila sama barem 45 minuta.

Kao što se može vidjeti na video snimci, brojni zabrinuti građani i turisti okupili su se na mjestu akcije vatrogasaca, a umaški vatrogasci su vrlo stručno i brzo razbili staklo automobila, te se jedan od vatrogasaca kroz prozor uvukao u automobil i izvukao uplakanu bebu na sigurno.

Umaška policija s ispostavom Buje je dovršila kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47, 48 i 22 godine te je utvrdila sumnju da su počinili krivično djelo povreda djetetovih prava, te se protiv njih podnosi krivična prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Neslužbeno saznaje Glas Istre da je riječ o majci, baki i djedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije