Novozelandski milioner sa suprugom Mostarkom plovi Jadranom

Radiosarajevo.ba
Novozelandski milioner sa suprugom Mostarkom plovi Jadranom
Marijn Smith / Feadship
Novozelandski milioner Neville Crichton u društvu supruge, mostarske manekenke Nadi Hasandedić plovi Jadranom na 46-metarskoj jahti, prenosi Dnevnik.hr.

Poznati nautičar, 74-godišnji bogataš sredinom maja oženio je 38-godišnju  Hasandedić. Vjenčanje je koštalo oko milion autralskih dolara, a održalo se u velikoj dvorani Univerziteta u Sydneyu.

Nadi je inače bosanskog porijekla, a o njoj se u javnosti gotovo ništa ne zna. Zna se da je kćerka legendarnog Mostarca Mugdima Hasandedića Mugde koji je davne 1957. otišao u Australiju.

Prije nego što se udala Nadi radila kao menadžerica u Dioru. Crichtonov život obilježila je teška bolest koju je uspio pobijediti. Naime, kad je imao 29 godina dijagnosticiran rak grla.

Nakon 30 operacija doktori su mu rekli da više nikad neće moći govoriti, ali je uprkos tome pomoću ekperimentalne operacije u Indianapolisu progovorio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije