O vjenčanju Mostarke Nadi i australskog milionera priča cijeli svijet

Radiosarajevo.ba
O vjenčanju Mostarke Nadi i australskog milionera priča cijeli svijet
Vjenčanje Nevillea Chrichtona, milionera iz Australije, sa Mostarkom Nadi Hasandedić prethodnih dana jedan je od najpopularnijih događaja na ovom kontinentu, ali i u cijelom svijetu.

Vijest o ovom vjenčanju prenijeli su brojni svjetski mediji, a 37-godišnja mladenka, porijeklom iz Mostara, postala je jedna od najpoznatijih mladenki svijeta.

Ceremonija o kojoj se pisalo mjesecima ranije obavljena je u Velikoj dvorani Univerziteta u Sidneyu, pred oko 250 gostiju, a organizacija cjelokupnog vjenčanja koštala je oko milion dolara, piše Daily Mail.

Inače, ovo vjenčanje postalo je planetarno poznato još prije dva mjeseca, kada je Chrichton odlučio ispuniti želje izabranice svoga srca za vjenčanjem u Velikoj sali sidnejskog univerziteta, te je tada donirao 20.000 dolara samo za izgradnju dodatnog bloka toaleta, za potrebe vjenčanja.

Chrichton je odranije poznat po tome što se obogatio trgovinom luksuznim automobilima i trenutno je jedan od najvećih uvoznika Ferrarija u Australiji. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na oko 400 miliona australskih dolara. 

S druge strane, izabranica njegovog srca, Nadi Hasandedić je porijeklom iz Mostara i kćerka je pokojnog Mugdima Hasandedića. Kako navode svjetski mediji, ona je impresionirala brojne zvanice kada je stigla u vjenčanici boje šampanjca, koja je okićena dijamantima. Ova Mostarka stekla je slavu kao model, a u Australiji je jedna od najpoznatijih manekenki.

Očekuje se da će par medeni mjesec provesti putujući po Europi, pa će tako možda posjetiti i dragulj Hercegovine na ovom putovanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije